fb
БългарияНовини

Културен календар (26 август – 1 септември): Литературни маршрути, кино и концерти

2 мин.

В „Културен календар“ всеки понеделник ви разказваме за няколко от най-интересните събития в София до края на седмицата.

Ето предложенията ни за тази седмица:

Прожекция на българския филм „Господин за един ден“ (26 август)

На 26 август Тодор Колев щеше да навърши 80 години, затова именно на тази дата Кино Кабана кани неговите почитатели на безплатна прожекция на филма „Господин за един ден“. Прожекцията започва в 20.30 часа.

Акустичен концерт на Димо Стоянов и Иван Велков от група P.I.F. (27 август)

На 27 август отново в Кино Кабана вечерта ще е посветена на музиката. В 19.00 ч. започва акустичният концерт на Димо Стоянов и Иван Велков от група P.I.F. Входът за концерта е свободен, а събитието е част от проект „Акустични следобеди“, финансиран по Столична програма „Култура“.

Литературен маршрут „Непознатите класици“ (28 август)

Ако на 28 август вечерта сте в София и сте свободни, непременно се включете в литературния маршрут „Непознатите класици“ на Катя Зографова, организиран от „Литературни маршрути“. Маршрутът започва в 18:30 ч., пред музея на Иван Вазов, а ако успеете да се присъедините към него, ще видите специалното меню на Юнион клуб за юбилея на Вазов, ще надникнете в последния дом на Никола Вапцаров, запазен в напълно автентичния му вид и ще откриете завършения тези дни стенопис на световноизвестния визуален артист Босолети, вдъхновен от стиховете „Вяра“ и „Прощално“.

Изложба „Родени Герои – животът, който предстои“ (28 август)

На 28 август в галерията на открито на Моста на влюбените ще бъде открита фотографската изложба „Родени Герои – животът, който предстои“. Тя е на фондация „Нашите недоносени деца“ и е посветена на правото на пълноценен живот на всички недоносени деца и новородени с влошено здравословно състояние. Изложбата можете да разгледате до 10 септември.

„Културен календар“ се осъществява в партньорство с Дирекция „Култура“ на Столична община. Всички събития от лятната културна програма на открито на Столична община може да открите тук.