fb
НовиниПо света

Наоми Новик, Томи Адейеми и Катрин Арден сред номинираните за награда „Хюго“ 2019

1 мин.

Наоми НовикТоми Адейеми и Катрин Арден са сред претендентите за тазгодишното издание на наградите „Хюго“. Романите „Сребърна приказка“ (изд. „Екслибрис“) и „Деца от кръв и кости“ (изд. „Егмонт“) на Новик и Адейеми се озоваха и сред финалистите за приза „Небюла“ през февруари. За дебютната авторка Адейеми това е поредно признание в рамките на 2019 г., предшествано от приз за най-добра аудиокнига и номинация за наградата на Waterstones за най-добро детско заглавие.

Наоми Новик ще се състезава в категорията за най-добър роман заедно с Мери Робинет Ковал за The Calculating Stars, Беки Чеймбърс за Record of a Spaceborn Few, Юн Ха Ли за Revenant GunКатерин М. Валенте за Space Opera и Ребека Роунхорс за Trail of Lightning.

Томи Адейеми ще се съревновава за награда Lodestar за най-добър YA роман с The Cruel Prince на Холи Блек (който съвсем скоро ще се появи и на български с логото на издателство „Ибис“)The Belles на Дониел КлейтънDread Nation на Джъстина АйрландThe Invasion на Падър О’Гилиан и Tess of the Road на Рейчъл Хартман.

Катрин Арден пък е номинирана за наградата John W. Campbell за най-добър нов автор заедно с С. А. Чакраборти, Р. Ф. Куанг, Джанет Ънг, Вина Джие-Мин Прашад и Ривърс Соломон.

Гласуването започва по-късно през април. Победителите ще бъдат обявени на конвенцията World Con 77, която ще се проведе от 15 д0 19 август в Дъблин. Пълния списък с номинираните във всички категории и за 1944 Retrospective Hugo Awards можете да разгледате на официалния сайт на отличието.

Снимка на публикацията: Boing Boing

[ + ]