fb
БлогБлогове

Нийл Геймън: Не забравяй да си прощаваш и да прощаваш на другите

1 мин.

Една от причините да очакваме Нова година не е обещанието за ново начало, нито фойерверките или читателското предизвикателство в Goodreads, а новогодишното пожелание на Нийл Геймън.

Всяка година авторът на „Американски богове“ публикува в блога си кратко послание към читателите, написано в неподражаемия му стил, което ни дава надежда и вдъхновение за следващите месеци. Публикуваме тук пожеланието му за 2019-a, защото, ако годината започва с Нийл Геймън, със сигурност ще е добра.

Бъди мил към себе си през предстоящата година.

Не забравяй да си прощаваш и да прощаваш на другите. В днешно време е лесно да се възмущаваш и толкова по-трудно да променяш нещата, да протягаш ръка, да проявяваш разбиране.

Опитай се да оползотворяваш времето си: минути, часове и седмици могат да се пръснат като изсъхнали листа без друга следа, освен време, през което не си правил кой знае какво, или време, през което просто си съществувал.

Запознавай се с нови хора и разговаряй с тях. Създавай нови неща и ги показвай на онези, които биха могли да им се насладят.

Прегръщай прекалено много. Усмихвай се прекалено много. И, когато можеш, обичай.

 

През 2019 г. очакваме на екран да се появи и първият сезон на екранизацията по романа „Добри поличби“, публикуван през 1990 г. в съавторство с Тери Пратчет.

Превод: Габриела Кожухарова

Снимка: Ben Kaye

[ + ]