fb
Не пропускайтеПанаирът

‌„Пътеводител в квантовия свят“ във втория ден на Софийски международен панаир на книгата 2019

2 мин.

Едно от интересните събития в богатата културна програма на 47. Софийски международен панаир на книгата е представянето на книгата „Пътеводител в квантовия свят“ (изд. „Дамян Яков“) от британския учен и комуникатор на науката Джим Ал Халили. То ще се проведе в сряда, 11 декември, от 17:00 ч. в НДК, етаж 4. За книгата и автора ще говори д-р Владимир Божилов – доктор по астрофизика и астрономия.

Пътуването в квантовия свят, на което ни води тази книга започва със съкрушителния фокус на природата, в който откриваме, че атомите – противно на правилата на ежедневния опит – могат да съществуват на две места едновременно. За да разберем как е възможно това, авторът ни връща в зората на ХХ век и ни прави свидетели на раждането на една математически красива, но в действителност непредсказуема теория – квантовата механика, която през следващите сто години ще разруши из основи смятаните за непоклатими представи на човечеството за структурата на Вселената.

Джим Ал-Халили разказва пределно ясно – на „човешки език“ – за всичко това, което се крие зад сложните математически формули и прави тази материя достъпна дори за начинаещи.

Събитието във Facebook ще намерите тук.

Ако имате интерес към нехудожествените книги, вижте нашия списък „Аз чета“ препоръчва: Нехудожествени книги
.

А също и:

Какво ще си купи екипът на „Аз чета“ от Коледния панаир на книгата 2019
„Аз чета“ препоръчва: Съвременна проза

„Аз чета“ препоръчва: Детски книги
„Аз чета“ препоръчва: Български автори
Книги, подходящи за подаръци
„Аз чета“ препоръчва: Биографии и автобиографии
„Аз чета“ препоръчва: Любими поредици
Книги, останали в сърцата на екипа на „Аз чета“