fb
БиблиотекитеНовини

Подари книга на любимата си библиотека

2 мин.
knigi biblioteki

Понеже изпитваме малки затруднения с намирането на подходящ дом (ДОВДЛРГ), където да направим дарението с четене по кампанията „Дари книга“, решихме да ви пуснем нещо различно. Препубликуваме един пост от блога на Александър, с който той започна една своеобразна инициатива за даряване на книги на библиотеки от техни читатели/посетители/клиенти.

Ето и самата публикация, под която тогава се заформи и минидискусия:

В началото на зимата (края на 2007 г., б.р.) Георги Господинов започна „лична“ кампания „Подари книга за Коледа“, под която отдалеко прозират комерсиалните причини. Сега и аз ще се комерсиализирам. Вчера си взех един много интересен сборник – „Лобиране и лобистки практики“. В 3 екземпляра. На път за Института за икономическа политика се замислих колко празен всъщност е разделът за масова комуникация в Университетската библиотека. Затова взех един екземпляр и за там.

Днес отидх в библиотеката, подарих сборника и изрично подчертах, че книгата трябва да отиде в раздела за журналистика и масова комуникация. Надявам се, че ще ме послушат и повече хора ще имат възможност да се запознаят със същността на лобирането, което по света е често практикуван политически похват.
Ето какво ти предлагам сега:
На рождения си ден не прави подарък на себе си, а на любимата си библиотека – подари й любимата си книга, за да могат останалите като теб да й се наслаждават. И не само на рождения си ден, не само любимото си заглавие. Ако искаш, още сега излез и купи онази книга, която не е имало, когато ти е трябвала.
Струва си, нали!?!