fb
БългарияНовини

Рекламна кампания на книга взе сребро на фестивала ФАРА

2 мин.

Кампанията „Невинаги съм перфектна“ към книгата „Понякога в главата на мама бушува буря“ от Беа Табоада (изд. „Мармот“) получи сребро на най-големия рекламен фестивал в страната ФАРА 2022. Творческата концепция е на агенция together&, а рекламодател е издателство „Мармот“, с чието лого е издадена и книгата. Тя представя образа на майката, която понякога няма сили за игри, говори на висок глас и със стиснати зъби.

Кампанията, която стартира в края на февруари, показва незахаросаната страна на майчинството и цели да разбие клишето за „перфектния“ образ от стоковите фотографии. Първите посланици на идеята станаха актрисите Радина Кърджилова, Йоанна ТемелковаСилвия Петкова, Луиза Григорова-Макариев, както и журналистът, ПР специалист и писател Доника Ризова. Всички жени, които искаха разбият клишето за перфектната майка можеха да се включат в кампанията като използват специален филтър „Невинаги съм перфектна“ в социалните мрежи.

Лавината от снимки, които бяха споделени със специалния филтър на кампанията и показват истинската страната на майчинството, донесоха и среброто на together& в категория „Използване на социални платформи“.

„Книгата „Понякога в главата на мама бушува буря“ от Беа Табоада (изд. Мармот) излиза по повод Деня на жената и е нашият отговор към напрежението, с което обществото натоварва образа на майката. Именно тази книга и нейното нестандартно заглавие (и различно съдържание) е повод да стартираме дългосрочен ангажимент към мисията да направим социалната среда за майките в България по-приемаща и подкрепяща. Целта на кампанията е да отключи разговор, да ни провокира да се замислим и да обърнем внимание именно в месеца на жената – какво точно стои зад думите „перфектна майка“. Това упорито налагано клише става причина за натиск върху майките, възприемане на нереалистични очаквания и конфликтност в семействата, казаха от „Мармот“ при стартирането на кампанията.


Можете да поръчате „Понякога в главата на мама бушува буря“ от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta22q2 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.