fb
НовиниПо света

„Споделеният апартамент“ на Бет О’ Лиъри стана „Книга на годината“ на WHSmith

1 мин.

Дебютният роман на Бет О’ Лиъри „Споделеният апартамент“ (изд. „Ибис“) беше избран за „Книга на годината“ от британската верига книжарници WHSmith в категория „художествена литература“.

„Споделеният апартамент“ проследява отношенията на Тифи, която работи в малко и неособено печелившо лондонско издателство, и Леон, който работи в хоспис. Двамата споделят не само един апартамент, но и едно и също легло, но в различни часове от денонощието и първоначално добиват впечатления един за друг изцяло от вещите си.

С над 600 книжарници и още над 800 щандове в болници, летища, гари и бензиностанции, WHSmith е един от най-големите книгоразпространители във Великобритания.

Бет О’Лиъри

Всяка година от WHSmith обявяват три издания за „Книга на годината“ в трите категории – художествена, нехудожествена и детска литературата.

Тази година за първи път две детски книги станаха „Книга на година“ – Oi Puppies! от Кес Грей и Джим Фийлд и Izzy Gizmo and the Invention Convention от Пип Джоунс и Сара Огилви, а It’s Not Okay To Feel Blue (and other lies) от Скарлет Къртис стана „Книга на годината“ в категорията „нехудожествена литература“.

Ревюто на Габи за „Споделеният апартамент“ може да прочетете тук, а ако все още не сте чели книгата, може да я поръчате с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]