fb
Storytel представя...

Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора

4 мин.

Любимият Холдън Колфийлд разказва в “Спасителят в ръжта”, че иска, когато хареса някоя книга, да звънне на автора и да му го каже. Социалните мрежи ни позволиха да сме по-близо до любимите си автори, а културната програма на големите градове е достатъчно натоварена, че да се чудиш на кое литературно представяне да отидеш… ако имаш време. На тези представяния обаче повече се говори за книгите, отколкото се чете. А какво би било, ако можеше автора да прочете книгата само за теб? Да чуеш как звучи историята с неговия глас или нейната интонация. Къде поставят паузите в изреченията?  В платформата за електронни и аудиокниги Storytel открихме част от любимите си книги, прочетени от автора. Ако все още нямаш абонамент, сега можеш да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 заглавия на български и 50 000 на английски език. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

“Физика на тъгата” от Георги Господинов

…е без съмнение един от най-важните романи, писани през последното десетилетие. Любим на хиляди читатели, той е отличен с редица български и международни литературни награди. Труден за преразказване роман за емпатията и нейното чезнене, за световната есен, за минотаврите, заключени в нас, за възвишеното, което може да е навсякъде, за елементарните частици на тъгата и вечното време на детството, което ни предстои. Гласът на Георги Господинов прави съпреживяването на тази история много лично, много близко и много специално.

 

“Тя се наслаждава на дъжда” от Мария Донева

…събира най-хубавите стихотворения на талантливата поетеса. Прочетени от самата нея, стиховете ѝ са като среща с любим приятел и прегръдката, която си разменяте. В тях има обич, смях, надежда и мъничко тъга – колкото да ги направи реални. Аудиокнигите с поезия са деликатно удоволствие, за което не подозираш, преди да го опиташ. Все пак поезията е и ритъм, музика – нещо, на което се наслаждаваш с всичките си сетива.

 

„Балканска рапсодия“ от Мария Касимова-Моасе

…разкрива уникалната красота на балканската душа чрез две паралелни истории. Пренасяме се цял век назад във времето, а гласът на авторката ни превежда през драматични събития на територията на полуострова. Какво ни събира и какво ни разделя, какво са преживели предците ни, за да бъдем днес такива, каквито сме, с наследството от миналото? Отговори на тези въпроси търси една жена в съвременния свят. Ще намери ли помирение – открийте, като изслушате “Балканска рапсодия”.

 

“Невидим” от Станислав Койчев

…е книга, за която със сигурност сте чували, ако имате тийнейджър вкъщи. Станислав, или Стан, както е по-известен, е един от най-популярните български ютубъри, с повече от 350 000 последователи. “Невидим” е първият му роман – книга, в която всеки тийнейджър може да познае своите страхове и мечти, приятели и врагове, проблеми и победи. Романът печели награда „Бисерче вълшебно“, единствената литературна награда, в която гласуват децата, в категория „Мечтатели“ за 2017 г.

 

“9 зайци” от Виргиния Захариева

…е от онези книги, които поколения момичета четат по пейките край Софийския университет и стаите си в студентски град, докато постепенно се превръщат в жени. И продължават да четат тази книга, да намират в нея смях, сълзи, рецепти за храна и оцеляване в живота. Книга, която да четеш и преживяваш на всяка възраст.

Сега „Аз чета“ и Storytel ти дават възможност да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 заглавия на български и 50 000 на английски. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

Вижте още:

Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 детски книги
Storytel представя: 5 книги от съвременни български автори

Аз чета повече със Storytel: „Падение и спасение“ от Весела Тотева
Аз чета повече със Storytel: „Сливовиц“ от Кетрина Хапсали
Аз чета повече със Storytel: „Четиринайсет ванилии и половина“ от Катя Антонова
Аз чета повече със Storytel: „Коледни вулнения в света на мотовете“ от Радостина Николова

Аудиокнигите и електронните книги стимулират едни и същи части на мозъка
Един на всеки петима американци слуша аудиокниги

Снимка: Pexels