fb
Аз чета повече със Storytel

Аз чета повече със Storytel: „Коледни вулнения в света на мотовете“ от Радостина Николова

6 мин.

В коледната седмица най-доброто, което можем да направим, е да прекараме време със семейството си. А какво по-добро забавление от добрите истории? Платформата за електронни и аудиокниги Storytel е пълна с такива и дори вече ти разказахме за някои от тях. Предизвикахме те да четеш повече с ревютата на “Падение и спасение” от Весела Тотева, “Сливовиц” на Катерина Хапсали и “Четиринайсет ванилии и половина” от Катя Антонова. Днес предстои да те запознаем с книгата “Коледни вулнения в света на мотовете” от Радостина Николова – така както Радостина Христова, популярната блогърка, по-известна като “Радостна мама”, я опозна. Наслади се на нейния увлекателен разказ за книгата, както и на практичните съвети в него, а в края на материала ще откриеш специален подарък, който „Аз чета“ и Storytel са ти подготвили!

От толкова време слушам за Storytel, че когато ползвах платформата за първи път, подскочих от радост, защото:

  • Вътре има супер яки книги
  • Мога да слушам, докато готвя, простирам или декорирам нещо
  • Приспивам децата с него

Последното го разбрах в деня, в който си инсталирах приложението и пуснах Коледни вулнения в света на мотовете“. Най-сърдечни поздравления за прелестната авторка Радостина Николова, която така интересно е написала детската книжка, че чак на мен ми е любопитно какво ще се случи накрая. А слушането ѝ в Storytel е направо приказно – заради благия глас на Йоанна Темелкова. Разкошна книга, представена по най-готиния начин, така че да увлече децата, да ги успокои и да ги предразположи да кротнат след лудите игри.

Имам приложението за аудиокниги от дни, а вече сме слушали историята поне 10 пъти. В началото се притесних, че няма опция да чуем книгата отново, но после видях скрол линията, която ти дава възможност да върнеш назад до място, което ти харесва. На нас с Боян и Деян (децата ми) ни харесва да си я пускаме винаги отначало.

Малко приложения могат да бъдат интересни и полезни на майките с децата им, и то в присъствието на вторите. В началото пуснах Коледни вулнения в света на мотовете“ на единия от синовете ми и той седна, вперил поглед в екрана, все едно ще гледа клипче. Щом разбра, че картинката не се сменя, се отпусна и си легна до телефона, който продължи да си разказва приказката и на “спящ” режим. Това според мен е едно от най-големите предимства, особено при опити да приспиш не едно, а две дивачета у дома или в колата.

Друга особено полезна функция на Storytel е „Kids mode“ (детски режим). Той дава достъп на децата само до подходящо за тях съдържание, така че да не се притеснявате, че детето ви ще чуе книга, която не е за него. В Детски режим детето има собствена библиотека, получава препоръки на база предишни слушания, търси любими заглавия. Детският режим е на практика втора апликация, но за деца. Ползва се в рамките на един абонамент – този на родителя.

„Коледни вулнения в света на мотовете“ се слуша от малки и големи така лесно, че и 20 пъти да си пуснеш историята отначало, тя няма да ти омръзне. Влюбваш се в ентусиазма на мотовете, които искат да се мушнат в чувала на Дядо Коледа, но без ясен план как ще се измъкнат оттам,  при това преди родителите им да се събудят. Пренасяш се в един свят на чудни същества с детски сърца, които просто искат да приключенстват. Елените само допълват коледната картинка и ни носят още смях и емоции. Ву е чудесен елен, но нещо му липсва, а какво е то, можеш да разбереш, ако свалиш приложението Storytel и си пуснеш приказката. Дядо Коледа първоначално е доста строг, но след лек инцидент, става мил и добричък – такъв какъвто го познаваме всички ние. Прекрасна история, пълна с герои, които искаш да ти станат приятели.

След Мотовете на Радостина Николова, избрахме нова история, която да чуем с Боян и Деян. А какво по-подходящо заглавие за декември от “Приятелят на Дядо Коледа”. И тази аудиокнига слушаме вечер след вечер и винаги ни е интересна като първия път. Главният герой Алекс много иска нещо от Дядо Коледа, а той все му донася друго. Какво е то и как става така, че след години мечтата най-накрая да се сбъдне – можете да чуете в “Приятелят на Дядо Коледа” от Мария Пеева.

Набелязах си следващите заглавия – за мен и за децата – и съм спокойна, че колкото повече слушам, толкова повече книги съм „прочела“. Спомням си срещата ми преди години с един бизнесмен, който ми сподели: „Имам една тайна, тя се казва аудиокниги. Така можеш да прочетеш десетки книги на година, без да губиш време“. Тогава ми се стори, че той е малко мързелив, не му се чете, затова си слуша в колата, самолета и докато работи, но после разбрах, че оптимизира време. Лично аз не бих се отказала от хартиените книги, но след като открих аудиокнигите и подкастите, вече получавам двойно повече информация за същото време. А днес най-ценна е информацията.

Приятно четене и слушане със Storytel, а на себе си пожелавам все така да носи радост на семейството ми.

Сега „Аз чета“ и Storytel ти дават възможност да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 заглавия на български и 50 000 на английски език. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

Вижте още:

Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 детски книги
Storytel представя: 5 съвременни български автори

Аз чета повече със Storytel: „Падение и спасение“ от Весела Тотева
Аз чета повече със Storytel: „Сливовиц“ от Кетрина Хапсали
Аз чета повече със Storytel: „Четиринайсет ванилии и половина“ от Катя Антонова

Аудиокнигите и електронните книги стимулират едни и същи части на мозъка
Един на всеки петима американци слуша аудиокниги