fb
БългарияНовини

Варненски клуб организира детски конкурс за „сбъркана приказка“

2 мин.

Варненският клуб „Рейвън“, който предлага мултимедийно обучение по английски език, организира детски литературен конкус за „сбъркана приказка“.

Поводът за конкурса е наближаващият 103-и рожден ден на Роалд Дал, а правилата са прости. Всеки участник трябва да избере своя любима приказка и да я „сбърка“ като промени външния вид и характера на героите, смени времето и мястото на събитията или дори добави нови герои или герои от други приказки.

Така, например, Червената шапчица може да има зла мащеха, от която иска да избяга, а заточената в кулата Рапунцел да бъде първа братовчедка на принудената да слугува на доведените си сестри Пепеляшка.

Всички приказки обаче трябва да имат поука и да съдържат солидно количество хумор. Участниците ще бъдат разделени в 2 възрастови групи – деца от 7 до 13 години и юноши от 14 до 18 години. Победителите ще получат 20% отстъпка за обучение в клуба и една от двете книги на Кристофър Едж“Как да пишем страхотни истории!” и “Как да станеш страхотен #автор” (изд. „Софтпрес“).

„Сбърканите“ истории трябва да бъдат изпратени до 30-ти август (включително) в електронен вариант на имейл hello@ravenvarna.bg, както и на хартия на адрес: Варна, бул. „Мария Луиза 35“. Победителите ще бъдат обявени тук на 9 септември, а наградите бъдат връчени на 13 септември, петък, от 16 ч. в големия арт салон на Радио Варна, където ще бъде отпразнувана годишнината на Роалд Дал.

Вижте още:

Талантливи български автори – в журито на детски конкурс на bTV

Софийски планински клуб връчи наградите в конкурса за кратък разказ „Под върха“ IV