fb
Новини

Юлия Спиридонова-Юлка гостува на първата среща на Литературен клуб „Читател“ за 2018 г.

1 мин.

Литературен клуб „Читател“ стартира новата година с една от любимите български съвременни писателки Юлия Спиридонова-Юлка. Тя ще гостува в „Читалище.то“ на 23 януари, за да разкаже лесно ли се пишат детски книги, откъде черпи темите за своите тийнейджърски романи и какво чете в свободното си време.

Модераторката на клуба Анастасия Карнаух споделя:

Макар и определяни като детски, книгите на Юлия са пълни с магия – смешни и сериозни, те винаги успяват да трогнат читателите и да ги накарат да се замислят по определени теми без значение от тяхната възраст.

Юлия Спиридонова-Юлка е лауреат на националните награди „Петко Р. Славейков“ за принос в детската литература (2010) и „Константин Константинов“ за автор на 2010 г. Две поредни години е номинирана за Възпоменателната награда „Астрид Линдгрен“. През 2016 г. печели наградата „Бисерче вълшебно“ за книгата си „Бъди ми приятел“.

Литературен клуб „Читател“ е съвместна инициатива на „Читалище.то“ и сайтовете „Читател“ и „Аз чета“. Срещите на клуба се провеждат в последния вторник на месеца в кафе-клуба на „Читалище.то“ на ул. „Лавеле“ №11 (вход откъм ул. „Лом“). Присъединете се към клуба тук.