fb
БългарияНовини

„Аз чета“ представя четвърти брой на „Писателите“ с Диана Петрова

1 мин.

И този месец рубриката #Писателите на „Аз чета“, чиято цел е да среща читателите с някои от най-интересните съвременни български автори, се завръща с нов брой! Четвъртото ѝ издание ще бъде излъчено на живо във Facebook страницата ни на 23 октомври (вторник) от 20:00 ч. Този път наш специален гост ще бъде Диана Петрова!

Диана Петрова е родена през 1978 г. в Свищов. Публикувала е четири романа – дебютния „Ана“ (2013), с който печели първото място за авторка в поредицата „Гравитация“ на издателство „Изток-Запад“, „Синестезия“ (изд. „Изток-запад“, 2014), който попада в десетката на конкурса „Нов български роман“ на издателство „Ciela“ и е представен с откъси в чуждестранните литературни списания B.O.D.Y., Vagabond и Drunken Boat, „Лилит“ (изд. „Летера“, 2016) и „Деветте кръга“ (изд. „Софтпрес“, 2018). Изпод нейното перо са излезли още бестселъра „Мъдри приказки“ и първата книга с български приказки за осиновени деца „Двойната планета“.

Освен всичко друго Диана е сред най-отдадените участници в кампанията „Писател назаем“, която запознава младите хора със съвременната българска литература. През последните няколко месеца сигурно сте попадали и на нейните изключително задълбочени ревюта при нас в сайта.

Можете да гледате интервюто на живо във Facebook страницата на „Аз чета“ през любимото си устройство. Напомняме ви, че последната част от рубриката е посветена на въпроси от зрителите. Ето защо ви каним да запишете събитието в календара си и на 23 октомври не само да ни гледате, но и да питате гостенката ви за всичко, което ви е интересно, в коментарите!

Не пропускайте да си припомните и предишните издания на „Писателите“ с Марин ТрошановИвинела Самуилова и Николай Терзийски.

[ + ]