fb
Не пропускайтеПанаирът

„Аз чета“ препоръчва: Любовни романи

3 мин.

Една добре написана романтична история може да стопли сърцето както нищо друго, особено по празниците (е, ако изключим греяното вино). Предлагаме ви цели шест, които ще можете да откриете на Зимния панаир на книгата.

 

Вероника Вълева препоръчва:

„Кутия шоколад“ (изд. Софтпрес“) от Фиона Макинтош топла, зимна романтична история без обичайните любовни клишета. Фиона Макинтош умело увива сюжетните нишки около героите си и разплитането им изважда на показ старателно пазени тайни с неочаквани последици. В основата си „Кутия шоколад“ е любовен роман, но освен любовната история засяга и общовалидни теми като личния избор, правото на щастие и лоялността към семейството. Внимание: предизвиква засилено желание за шоколад! Предупредени сте.

 

 

Габриела Кожухарова препоръчва:

„Най-красивата жена във Флоренция“ (изд. „Софптрес“) от Алиса Паломбо – чувствена историческа романтика, която предава неповторимата връзка между твореца и неговата муза. Алиса Паломбо връща читателя в златните години на Флоренция, когато в сърцето й са създавали изкуство величия като Ботичели, а по улиците й са крачели легендарните Медичи. Начинът, по който е написана, е изключително елегантен и красив, което само засилва удоволствието от добре разказаната любовна история. Без да е сладникав, романът може да трогне дори и най-големите скептици.

 

 

Диляна Денева препоръчва:

„Светлината, която изгубихме“ (изд. „Ciela“) от Джил Сантополо – романът е с много съвременно звучене, трогателен и повдигащ важни въпроси. Това, което ми остана от него, е посланието за значимостта на изборите в живота ни. Готови ли сме да преследваме мечтите си на всяка цена? Ако любовта и състоянието на вътрешен мир не са съвместими, кое бихте избрали? Със сигурност не е лигава история, препоръчвам я и на двата пола, а възрастта също е без значение.

 

 

igra-na-omraza-ibisИва Иванова препоръчва:

„Игра на омраза“ (изд. „Ибис„) от Сали Торн – леко четиво, което те поглъща и преди да си се усетил, вече си потънал в историята на Луси и Джош. Те работят в обединено издателство и между тях съществува съперничество, но и нещо напълно различно. С множество забавни случки Сали Торн приковава вниманието на читатели, които са фенове на романтичните книги, но и същевременно прави дебютния си роман подходящ за хора, които не са свикнали да четат такъв тип литература.

 

 

Преслава Колева препоръчва:

„Жестока любов“ (изд. „Ибис“) от Колийн Хувър – моето откритие за 2017 г. Една наглед банална книга за мъж, чиито сенки от миналото му пречат да се обвърже, успява да излезе извън клишето и да ни разкаже прекрасна любовна история. Връзката на Майлс и Тейт няма как да не ви разчувства и хипнотизира. Всички романи на Колийн Хувър са силни и успяват да излязат извън рамките. Те винаги имат изненадващ елемент и ефект на разказ с неочакван край. На 5 декември излезе новата книга на Колийн Хувър „Споделени тайни“, която също препоръчвам.

„Ел Енканто“ (изд. „Хермес“) от Сусана Лопес Рубио – ако харесвате морския бриз, океана и горещите ритми, то това е вашата книга. Романът разказва драматичната и трагична любов на Глория и Патрисио през 50-те години на XX век в Куба. Освен в романтичната история ще се потопите и в атмосферата на гореща Хавана, като усетите нейните аромати и звуци.

 

Не пропускайте списъка ни за пазаруване по време на Коледния панаир на книгата, както и препоръките ни за съвременна прозанехудожествени заглавия и трилъри.

Вземи една или няколко от книгите с допълнителна отстъпка от 5% с код AZCHETA в Ozone.bg. Кодът важи за всички поръчки на книги в „Онлайн панаира на книгата“.