fb
БиблиотекитеНовини

Библиотека на работното място: AMI Communications

2 мин.

След като през декември ви разказахме за библиотеката за служители на българската фармацевтична компания „Софарма“, с желание да ни покажат своята библиотека се свързаха с нас от PR агенцията AMI Communications.

Списъкът, в който служителите записват заетите книги

Списъкът, в който служителите записват заетите книги

Те имат своя специално обособена библиотека от началото на 2014 г, а попълненията в нея вече са достигнали 45 книги и редица периодични издания. Библиотеката на AMI разполага със свой собствен бюджет и на всеки три месеца се закупуват нови книги. Служителите на агенцията имат свободен достъп, но са длъжни да отбелязват в обособен график коя книга взимат и кога трябва да я върнат.

Най-ценният екземпляр в библиотеката е „Marketing the Moon: The Selling of the Apollo Lunar Program” от Дейвид Миърман Скот и Ричард Юрек. Книгата разказва как през юли 1969 г. 94% от телевизионните зрители в Америка наблюдават мисията на Аполо 11 до Луната, превръщайки я не само в най-гледаното телевизионно предаване на всички времена, но и в една от най-успешните PR кампании в историята. Това е и изданието, което много смело поставя въпроса дали наистина човек в стъпил на Луната или това е перфектно организирана PR акция.

AMIC3Впечатление правят няколко англоезични книги, издадени от британския Chartered Institute of Public Relations – Share This, Share This Too, Writing for Public Relations, Crisis, Issues and Reputation Management и Public Affairs in Practice. На рафта се срещат и три заглавия от един от най-известните съвременни автори на книги в областта на социалните науки и популярната психология Майкъл Гладуел – „Изключителните”, „Какво видя кучето” и „Повратната точка”. Последната е най-търсената книга – била е заемана от 7 човека за 12 месеца. Място в библиотеката намират също и биографиите на Стив Джобс, Доналд Тръмп и Хилари Клинтън. Холандският социолог и културолог Хеерт Хофстеде присъства чрез книгата си „Култури и организации”, разположена до „Създаване на корпоративна репутация” от Греъм Доулинг.

AMIC4

Ако и вашата компания има такава библиотека, пишете ни на editors@azcheta.com

[ + ]