fb
БългарияНовини

Дискусия за книгите за деца и тийнейджъри поставя началото на „Егмонт на живо“

3 мин.

Дискусията на тема „Те четат: Мит или реалност са четящите деца на възраст 10-18 г.?“ ще даде старт на форума „Егмонт на живо“, организиран от „Егмонт България“ с подкрепата на „Аз чета“ между 8 и 11 декември. Над 15 тематични събития ще дадат възможност на читателите да се срещнат със своите любими книги, герои и автори на живо в зала 4 на НДК.

Модератор на дискусията за книгите за деца и тийнейджъри с начален час 10.00 в четвъртък ще бъде председателят на фондация „Детски книги“ Валентина Стоева. В нея ще се включат учителят от частно начално училище „Увекинд“ Аглика Дамаскова, преводачът, журналист и преподавател Мариана Мелнишка, Мира Друмева от литературна агенция Andrew Nurnberg Associates, Мария Пеева от блога „Мама Нинджа“ в ролята си на майка на четири деца и изпълнителният директор на издателство „Егмонт“ Велизара Добрева. Акцент на програмата на първия ден ще бъде видеоразговорът с авторката на „Самодива“ Краси Зуркова, който започва в 19 ч.

unnamed

Друг от акцентите на „Егмонт на живо“ ще бъде книжното парти, което ще се проведе на 9 декември от 18.30 ч. За един магически завършек на седмицата феновете ще имат възможността да се включат в косплей конкурс с награди, като част от журито ще бъде и редакторът в „Аз чета“ Емилия Кирчева. Едновременно с това посетителите взала 4 на НДК ще могат да се срещнат с любими свои автори като Сара Дж. Маас, Кийра Кас и Рейнбоу Роуъл чрез видеоразговори на живо, чийто модератор ще бъде нашата Преслава Колева.

Емил Конрад и Цветослав Цонев–Цуро ще се присъединят към форума в 11.00 ч. в неделя, 11 декември, а почитателите на фотографията ще могат да поговорят с Вихрен Георгиев от People of Sofia в два от четирите дни на събитието и да се насладят на изложба с подбрани кадри на фотографа, които ще могат да бъдат закупени на място.

В рамките на „Егмонт на живо“ ще бъдат представени за пръв път и двата най-нови проекта на издателството – книгите „Пакта: Началото“ и трите издания по късометражния филм „Легенда за първия кукер“ на създателите на анимационния филмов проект „Златната ябълка“ от Студио Змей.

azcheta-fb-notifications„Аз чета“ ще излъчва на живо във Facebook някои от най-интересните събития по време на форума, затова следете внимателно нашата страница в социалната мрежа. Можете да се подсигурете, че ще получавате известие за излъчванията, като активирате функцията ‘Notifications’ от менюто на страницата ни.

Вижте и пълната програма на впечатляващия 4-дневен форум:

Споделяме програма на събитията, които ви очакват в рамките на „ЕГМОНТ на живо“ между 8 и 11 декември в зала 4 на НДК…

Posted by Егмонт on Monday, November 28, 2016