fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Софтпрес“ (Шатра 9)

5 мин.

Слънце, фонтани, детски смях и усмихнати хора – единственото, което може да направи лятото в града още по-вълнуващо и цветно, са книгите. За първи път тази година базарът на книгата излиза на открито, а паркът на НДК се превръща в кокетно книжно царство. Там е и шатра 9, приютила най-пъстрата и шарена селекция от заглавия. Тук ще срещнете екипа на „Софтпрес“ – издателството с книги за цялото семейство.

На щанда на „Софтпрес“ ще откриете книги, които забавляват, изграждат умения, предоставят знания и неусетно стават част от семейната библиотека. Впечатление прави богатата селекция от обучителна литература за деца, сред които се откроява сборникът „АЗ МИСЛЯ“, разработен от доказани специалисти в областта на психологията и развитието на интелекта. Книгата съдържа различни по вид и сложност интелектуални задачи, чието решаване ще е не само забавно, но и полезно за децата – и за по-малките, и за по-големите, защото ще ги подготви отлично за приемни изпити, IQ тестове и други реални ситуации, които изискват демонстриране на интелектуалните сили. За родителите ще бъде изключително полезно да се запознаят с раздела с методически указания за неспециалисти – така самите те ще получат ценни насоки как да развиват интелекта на своето дете и да му помогнат да даде най-доброто от себе си и да разкрие пълния си потенциал.

Издателството не е пропуснало да се погрижи и за младите почитатели на художествената литература. „Забранете тази книга“ от Алън Грац разказва за деветгодишната Ейми Ан и нейната любима книга. Това е история за големите победи, на които е способен всеки от нас, която ще ви замисли, ще ви разсмее и ще ви припомни истинската магия на четенето.

Ако пък искате да запознаете децата си с магията на българската литература, няма по-добър начин да го направите от съвременен роман за приключения, приятелство и пирати, който носи духа на класическите юношески четива, но говори на езика на новото дигитално поколение. „Камен и пиратите от 5 Г“ от Елена Павлова ни среща с новия ученик Камен и неговите учители и съученици. В рамките на една учебна година, момичетата и момчетата от 5-и Г клас ще преминат през куп изпитания и ще научат цената на приятелството.

За всички, които искат да посветят лятото на придобиването на нови знания, са „Как да избираме козметика“ от Надя Йорданова и „Английски език в лесни стъпки“ от Ивелина Казакова. Само за 4 месеца книгата на магистър-фармацевт Надя Йорданова се превърна в задължително четиво за всеки, който иска да се погрижи за красотата и здравето си. С експертните си познания и приятелско отношение „Как да избираме козметика“ превежда читателя през лабиринта на козметиката и дава ценни професионални съвети за това как да четем етикетите на козметичните продукти, как да избираме най-доброто за своя тип кожа и кои са най-големите заблуди в света на козметиката.

С „Английски език в лесни стъпки“ сами определяте темпото на обучение, което го прави идеалният самоучител за заети хора. Съдържа всичко необходимо за бизнес ежедневие или за пътуване в чужбина.

В раздел художествена литература ви очакват куп вълнуващи заглавия – в първите дни на панаира ще се появи най-новият роман от авторката на „Парижкият апартамент“ Мишел Гейбъл. Вдъхновен от суровата красота на природата, „Книга за лятото“ е роман за бурите и силата да устоим, в който се преплитат историите на три жени и една невероятна къща.

Сред акцентите на Пролетния панаир ще бъде и дебютният роман на звездите от „Фермата“ 3 Калоян Димитров-Ballan и Иван Сапунджиев. „Докога ще чакаме бащите“ е роман за цялото семейство. Книга, която носи носталгията на детството и идеализма на младостта. Роман, пропит с мъдростта на годините, уютен като роден дом, топъл като бащино огнище.

Ако сте любители на романтичните книги и пътешествията, не пропускайте романите на Фиона Макинтош – една от най-обичаните австралийски намира вдъхновение в пътешествията и винаги ни разказва истории за жени, които ни вдъхновяват, и места, за които да мечтаем.

И като говорим за вдъхновяващи жени, издателство „Софтпрес“ има специална поредица от исторически романси, които разказват забравените истории на музите на някои от най-великите творци в историята – Вивалди, Ботичели, Пушкин… Разгърнете страниците и се потопете в свят на изкуство, страст и предателство.

И последно, но не и на последно място – в Шатра 9 ще ви очаква „Басейнът“ от Либи Пейдж. Идеалното четиво за хора, които обичат топли, затрогващи книги и истории за приятелството и любовта.

Гмурнете се в лятото със „Софтпрес“!

[ + ]