fb
БългарияНовини

Моноспектакъл по романа „Елада Пиньо и времето“ ще се играе в София

1 мин.

Моноспектакъл по романа „Елада Пиньо и времето“ (изд. „Знаци“) на българската писателка Керана Ангелова ще се играе в София на 23 януари от 19:30 ч. в Нов театър НДК. Режисьорка и изпълнителка на главната роля е Габриела Хаджикостова, а музиката е дело на Николай Иванов ОМ. След представлението всички присъстващи ще получат специален подарък – аудиодиск със запис на спектакъла.

Габриела Хаджиостова вече ни е позната като режисьорка на друга литературна постановка – „Цъфнали очи“ по романа „Виенски апартамент“ на Радостина А. Ангелова, която продължава да се играе в столицата. Актрисата живее в Унгария от трийсет и шест години, където режисира и превежда пиеси от съвременни унгарски драматурзи на български. През 1996 г. основава независимия експериментален театър „Малко театро“ в Будапеща заедно с унгареца Ищван Наги„Малко театро“ е единственият професионален български театър зад граница, чиято задача е да прокара път на българската култура в Унгария.

Преди време ви запознахме с читателските навици на Габриела в рубриката ни „Как четеш“. Там тя сподели следното за романа „Елада Пиньо и времето“:

Срещата ми с него беляза и съдбата ми като творец. Близо десет години играя в много европейски страни моноспектакъла си, който направих по романа. Магията на думите на Керана се допълва от космоса, който създава с музиката си Николай Иванов ОМ.

Билети за музикалния пърформънс можете да закупите в Билетен център НДК, а преди представлението – и на касите на самия театър след предварителна резервация на тел. 089 448 0744. За студенти от НАТФИЗ входът е свободен.