fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 20 май

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Елинор Олифант си е супер“ от Гейл Хъниман

Издава: Обсидиан

Дата на публикуване: 18 май 2017 г.

Преводач: Елка Виденова

За книгата: Елинор Олифант е странна птица – интелигентна, но комично наивна, остроумна, но стряскащо нетактична, измъчвана от самотата си, но неспособна да общува с хора. Елинор е единствената оцеляла в една трагедия, за която никога не говори. Затова пък често повтаря, че се чувства супер, макар да не си вярва. И се влюбва във възможно най-неподходящия човек.

„Невидим” от Станислав Койчев-Стан

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 20 май 2017 г.

За книгата: Нищо от това, което познаваш днес, няма да е твоята действителност утре. Ти си на ход! С близо 140 000 абонати в YouTube и милиони гледания онлайн, Стан има какво да ти каже. Това е история за теб. Точно така, за теб. За твоите страхове и мечти, за грешките и израстването, за самотата и любовта, за враговете и приятелите, за истинските неща и фалшивите герои, за провалите и победите. Защото ти можеш всичко… Само го пожелай!

„​Четирите цвята на магията“ от В. Е. Шуаб​

Издава: Емас

Дата на публикуване: 15 май 2017 г.

Преводач: Елена Павлова

Художник на корицата: Стоян Атанасов

За книгата: „Четирите цвята на магията“ е първата част от нашумялата трилогия на В. Е. Шуаб за Кел – магьосникът, пътуващ през световете, и за Делайла Бард – крадлата с душа на пират. Двамата се изправят пред враг без ясни очертания, магия, черна и гъста като смола…

„Разкази за родината” от Димитрий Глуховски

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 17 май 2017 г.

Преводач: Васил Велчев

Художник: Живко Петров

За книгата: „Разкази от родината“ от автора на хитовата поредица „Метро” и на „Бъдеще” е сборник с изумителни фантастично-хумористични разкази, които пародират реалността в Русия, лупинги от политическа сатира, които доказват, че перото наистина може да е по-силно от меча. В тези разкази политиците са от други планети; учени откриват, че властниците въртят бизнес с пъклото; мутрите си купуват силиконови мозъци; вятърът от запад се улавя и използва за икономически подем; НЛО каца насред Москва; изборите вече се правят от машини, за да няма грешки; Третата световна идва и си отива, а руснаците дори не забелязват…

„Резерватът на таласъмите“ от Клифърд Саймък

Издава: Бард

Дата на публикуване: 15 май 2017 г.

Преводач: Живка Рудинска

Корица: Дарън Коли

За книгата: По време на изследователска мисия професор Максуел е отвлечен от тайнствени извънземни и попада на непозната, невероятно древна планета. Тя представлява склад за информация, безценна за човечеството – въпреки факта, че вече можем да пътуваме във времето и таласъмите, духовете и драконите вече не се крият от нас. Но когато се завръща Максуел прави стряскащо откритие – негов двойник се е върнал преди него и е загинал „случайно“. И вече никой не вярва, че истинският Максуел е жив…

„Казусът Кукоцки“ от Людмила Улицкая

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 12 май 2017 г.

Преводач: Иван Тотоманов

Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Пумпалът – летящо чудо на чудесата. Роман, който ни повежда на полуостров в тъмното бъдеще. Изправя ни пред биоклетъчна революция и ни тика до ръба с безсмъртието. Кой се готви да напусне Земята на борда на Пумпала? Коя ще бъде жената, която ще поеме по пътя към Космоса? Някой ще се влюби в нея. А дали тя е истинска жена или само мостра…?

„Благоденствие“ от Мартин Селигман

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 18 май 2017 г.

Преводач: Ангелин Мичев

За книгата: Книгата е изключително просветляваща относно личностното израстване и вдъхновяваща с представените последни научни открития. С помощта на интерактивни упражнения, случаи от терапевтичната практика и примери от ежедневния живот авторът дава конкретни и ефективни наставления на всички, чиято цел е самоусъвършенстването и личностното израстване. Графиките, таблиците и статистическите данни представят доказателства за успеха на модела на Селигман.

„Приказки за цялото семейство“ от Диана Петрова

Издава: Софтпрес

Дата на публикуване: 17 май 2017 г.

За книгата: Приказкотерапията е специфична школа на библиотерапията. Тя използва система от разказвачески похвати и четене, чрез която подтиква децата към растеж и размисъл, за да се справят с ежедневните предизвикателства, и помага на родителите в отглеждането и възпитанието на деца през XXI век. С приказките си Диана Петрова атакува директно тези проблеми.

„Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената“ от Бенджамин Алире Саенц

Издава: Deja Book

Дата на публикуване: 17 май 2017 г.

Преводач: Деница Райкова

Художник на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Apиcтoтeл и Дaнтe ca тийнeйджъpи нa гpaницaтa нa възмъжaвaнeтo. Haглeд ca пълнa пpoтивoпoлoжнocт – Дaнтe имa любящo и cплoтeнo ceмeйcтвo, зaбaвeн и oтĸpит e, пpиятeл c вcичĸи, дoĸaтo Apи чyвcтвa, чe cяĸaш ниĸoгa нямa дa paзбepe ĸoй e и ĸaĸвo иcĸa. Двe oбиĸнoвeни мoмчeтa в eдин oбиĸнoвeн гpaд. Koгaтo oбаче ce cpeщaт и зaпoчвaт дa пpeĸapвaт вpeмe зaeднo, тe oтĸpивaт, чe cпoдeлят cпeциaлнa вpъзĸa – тaĸaвa, ĸoятo пpoмeня живoтa и тpae зaвинaги.

„Змията и Дъгата“ от Уейд Дейвис

Издава: Ерове

Дата на публикуване: 18 май 2017 г.

Преводач: Диляна Георгиева

Оформление: Албена Лимони

За книгата: „Змията и Дъгата“ съчетава антропологичното изследване с едно забележително лично приключение на място, където една известна поговорка предупреждава човек никога да не посяга към отворена бутилка в непознат храм. Неслучайно книгата моментално достига култов статус веднага след излизането си и дори вдъхновява хорър легендата Уес Крейвън да направи екранизация през 1988 г., с което само затвърждава славата й.

„Y-Хромозома” от Ралица Стоянова

Издава: Фабрика за книги

Дата на публикуване: 17 май 2017 г.

Художник на корицата: Деян Седларски

За книгата: Книгата е инкубатор на един живот, проследен под микроскоп. В тази литературна генетика има какво да научим за себе си. Георги Тенев

„Индор и Братството на Почти Пълната Луна“ от Богомил Добрев

Издава: Акцент 96

Дата на публикуване: 20 май 2017 г.

Дизайн на корицата: Добромир Томов

За книгата: В свят, където магията е неволно творение на боговете, се случва Немислимото. Магьосниците изчезват безследно, а изкуството им потъва в забрава. Две хиляди години по-късно се появява Индор с най-съкровената си мечта – да бъде магьосник. Той и неговото Братство на Почти Пълната Луна изпълняват тайнствен ритуал, с който връщат магията обратно в света.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.