Loading Map....

Дата/час
23/01/2023
17:30 - 19:00

Място
Книжарница на НБУ, Корпус 1
ул. Монтевидео №21
София

Категория


Представяне на сборника „Диктатура и литература: Българската литература в епохата на Георги Димитров и Вълко Червенков (1948-1958)“

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ представят сборника „Диктатура и литература: Българската литература в епохата на Георги Димитров и Вълко Червенков (1948-1958)“ със съставител и научен редактор Пламен Дойнов  в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с дискутанти проф. Пламен Дойнов, д.н., доц. Морис Фадел, д.н., доц. д-р Биляна Курташева, доц. д-р Йордан Ефтимов и проф. Михаил Неделчев.

Сборникът „Диктатура и литература: Българската литература в епохата на Георги Димитров и Вълко Червенков (1948 – 1958)“ е книга 22 от поредицата „Литературата на НРБ: история и теория“ на департамент „Нова българистика“. Той се спира на най-мрачното време в българската история през епохата на комунизма: времето на сталинизма. Разгледана е трансформацията на авторските почерци под диктата на идеологията, страданията на писателите в концлагерите, тоталната промяна, която настъпва в българското общество през този период.

Ще откриете книгата в Електронния каталог на изданията на НБУ

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата