Loading Map....

Дата/час
16/01/2018
19:00 - 20:30

Място
Fox Creative Studio
ул. "Искър" 4
София

Категория


Storytelling за дизайнери

На 16 януари 2018 г. дизайнерското студио „Fox Creative Studio“ ще представи пред гостите си една много интересна и наболяла тема в художествените среди свързана с дизайна и историите и посланията, които той трябва да носи и предава.

Ето какво сподели в аванс за нас Кристина Крюгер – основател и арт-директор.

„Формата на цялото събитие е презентационен семинар. Ще има презентация, която всъщност ще е една история. Цялото събитие е фокусирано върху storytelling похвата, но не онзи, който учителката по литература обяснява, а този който дизайнерите ползват.

Всичко ще е през очите на дизайнери, защото те все пак повече показват, а не говорят.

Ще се покажат стъпките как да се осъществи най-силния начин комуникация – този, който събира на едно – images & words. Най-добрите дизайнери всъщност разказват истории с техните дизайни, дори и на пръв поглед да не изглежда така.“

Сред темите, върху които ще се спре разговорът са symbolism, iconography, logos, color, composition, typography, а примерите, които ще бъдат разгледани, ще са много прости и „няма да е необходимо да сте дизайнери, за да ги разберете“. Ще се засегнат и някои други елементи на storytelling-a, като – Story Structure, Story Problem, Element of surprise.

„Но като цяло, ако трябва да обобщим върху какво точно ще се наблегне – Storytelling throught Design Elements.“

Целият екип на Fox Creative Studio ще участва в организацията и създаването на самото събитие. „Всички заедно сме подбрали темата и организирали материалите и т.н. Мислим варианти, как да направим събитието по разчупено и имаме опция, събитието да бъде водено от Арт Директора и от главния ни графичен дизайнер.“

Събитието е напълно безплатно и е подходящо за всеки. Не се изисква предварителна регистрация.