fb
НовиниПо света

Sandman с нови комикси през април

3 мин.
Снимка: The Hollywood reporter

Считан за един от най-добрите автори в индустрията, Джеймс Тиниън IV се завръща в DC Comics, за да работи върху нова поредица от комикси за Sandman („Пясъчният човек“).‎

Сюжетът няма да се фокусира върху Sandman – героят, известен също като Морфей, нито върху Властелинът на мечтите, Смърт, Луцифер или други богове и демони, с които стана известна фентъзи поредицата на Нийл Гейман. Вместо това, той разказва историята на ужасяващия сериен убиец, известен като Corinthian, ходещ кошмар, създаден от Морфей и култов любимец на феновете, известен със своите назъбени редици зъби за очи.

Озаглавена The Sandman Universe: Nightmare Country („Вселената на Пясъчния човек: Страната на кошмарите“), поредицата е написана от Тиниън и ще бъде нарисуван от Лисандро Естерен. Всеки брой ще включва и гост-художник, който ще създаде последователност от кошмарни сънища, като първият е Яник Пакет.

Дебютният брой трябва да излезе на 12 април.

Оригиналната поредица „Пясъчният човек“ от Нийл Геймън е издадена в 75 броя от януари 1989 г. до март 1996 г. Възприема се като един от абсолютните върхове в историята на комиксите, печели множество световни награди, а на моменти измества дори историите за Батман. Вселената, която Геймън създава, се оказва решаваща и за младия Тиниън, който казва, че The Sandman е поредицата, която го е накарала да иска да стане автор на комикси.

„Прекарах тийнейджърските си години в четене и препрочитане на томовете на „Пясъчният човек“, опитвайки се да погълна всичките им тайни“, казва Тиниън пред The ​​Hollywood Reporter. „Поредицата ме научи, че в комиксите всичко е възможно и ме вдъхнови да стана писател.“

В „Страната на кошмарите“ Corinthian е пуснат на свобода в света, за да улови друг, по-опасен кошмар, този, който не е създаден от Властелина на мечтите. Поредицата ще представи още два ужасяващи нови персонажа – Агония и Екстази. Това е смъртоносно дуо от убийци, които тръгват след Коринтиан, убивайки всеки по пътя си. Интересът към успешната поредица Sandman продължава да е голям и днес, подсилващ се благодарение на няколко предстоящи адаптации. Аудиоверсията на Sandman, фокусирана върху първите три сюжетни линии, беше хит, когато беше пусната миналата година, докато през 2022 г. Netflix ще излъчи екшън сериал Тhe Sandman.

Нийл Геймън е любимец на екипа на „Аз чета“ и при нас можете да прочетете ревю за почти всяка негова книга, издавана на български – „Од и ледените великани“, „Скандинавска митология“„Внимание, психоспусък!“„М като Магия“„За щастие, млякото“„Океан в края на пътя“„Дим и огледала“„МеждуСвят“„Никога, никъде, никой“„Книга за гробището“„Момчетата на Ананси“„Коралайн“ и „Добри поличби“.

[ + ]