fb
СпециалниСуперКнигите на...

5 СУПЕРкниги за СУПЕРродители

6 мин.
Advertorial

Каквато и предварителна (и често нереална :)) представа за родителството да имате, едва след появата на малкия човек у дома, разбирате колко устойчиви трябва да бъдат нервите ви. Наред с поставянето на границите и изграждането на авторитет, децата трябва да получават огромната ни обич, подкрепа и мотивация. И понеже вярваме, че родителството е сериозна работа, но и много забавна, избрахме пет книги, които ще ви дадат СУПЕРсили в ежедневното предизвикателство да бъдете най-добрите родители на най-щастливите деца. 

Вижте препоръките, които подбрахме за вас по-долу, а ако имате нужда от услугите на най-голямата хостинг компания у нас, имаме добри новини за вас – СуперХостинг.БГ ви подаряват 10% отстъпка с код AZCHETA10. 

“Поправителен за родители” от Мадлен Алгафари

изд. “Алгафари”

Няма безгрешен родител! Но никой не бърка нарочно. Кои са верните и кои неверните представи за възпитанието? Как се променя отношението към децата през епохите? Защо е удължено детството днес? Възможно ли е поправянето на грешките на по-късен етап и защо? Как да ги коригираме? Тази книга кани да споделим опит по родителство, защото в училище не се преподава това най-важно за живота и бъдещето ни изкуство!

Да отгледаш читател. Наръчник за родители“ от Алисън Дейвид

изд. Фондация “Детски книги”, преводач: Мила Петрова

Любовта към четенето е един от най-ценните подаръци, които родителите могат да дадат на децата си. Това е дар, който остава за цял живот. Но се случва да не сме сигурни как да го поднесем. Книгата на Алисън Дейвид ще ви помогне да намерите пътя, по който да го направите. И независимо дали детето ви е току-що родено, или вече завършва училище, никога не е късно да откриете заедно вълнуващия свят на книгите. Лесният за ползване наръчник ще ви даде инструментите, с които да отгледате читател. С достъпни и проверени в практиката съвети ще превърнете четенето у дома от поредното досадно задължение във вълнуващо преживяване, което ще ви сближи с децата.

„Как да говорим така, че малкото дете да слуша“ от Джоана Фабер, Джули Кинг

изд. „Изток-Запад“, преводач: Евелина Андонова

Всеки родител, учител или детегледач е имал моменти на безсилие. Как да реагира, когато детето не иска да си мие зъбите? Или когато буйства? Или хвърля всичко, което му попадне? Не е лесно за малкото дете. Не е лесно и за възрастния, който се грижи за него. В книгата ще откриете примери и стратегии за възпитанието на малките деца – ужасните двегодишни, опърничавите тригодишни, дивите четиригодишни, дръзките петгодишни, егоистичните шестгодишни и полуцивилизованите седемгодишни. Тя ще ви покаже как да се справяте със специфичните предизвикателства, с които се сблъсква всеки родител – да накара детето да яде, да се облече, да излезе от къщи, да спре да удря брат си или сестра си, да си легне! Включена е и глава за специалните нужди на децата със сетивни проблеми и разстройства от аутистичния спектър.

“Детска академия за добри обноски” от Невена Басарова

изд. “СофтПРЕС”

„Детска академия за добри обноски“ е книга за правилата. За тези правила, които не ограничават, а дават свобода на всяко дете. Свободата да може, свободата да знае как да постъпи, свободата да бъде себе си и да има приятели. На страниците на „Детска академия за добри обноски“ всяко дете ще открие как да прави добро впечатление, където и да се появи, да се запознава и да се ръкува правилно, да спазва добра хигиена, да печели нови приятели, да пътува с добри обноски в самолет, автомобил и влак, да управлява гнева и страха си, да прави разлика между мечти и цели, да се храни възпитано и да хапва лесно „трудни“ храни, да бъде любезно и да отстоява личното си пространство, да се чувства добре прието в детската градина и в училище, да общува безопасно в интернет, да опазва природата и да е най-щастливото дете в света!

„150 упражнения по метода „Монтесори“ у дома“ от Ноеми Деклеб, Силви Деклеб

изд. „Сиела“ 

За всички родители, които искат да възпитат увереност и независимост у своите деца и да помогнат за развитието на техния интелект и тяхното естетическо чувство още от най-ранна възраст, тази книга предлага 150 лесни упражнения, разработени на базата на педагогическите методи на Мария Монтесори. Някои от тях са предназначени за най-малките и могат без проблеми да се правят още в първите месеци от живота на бебето, за да се стимулират неговите сетива и неговият интерес към света.
Изброените занимания помагат на децата да се научат на подреденост, логика, различни умения от ежедневието, а също и да развият важни когнитивни способности, необходими по-късно в математиката, писането и ученето на език.СуперХостинг.БГ ти подаряват 10% отстъпка с код AZCHETA10 за нови хостинг планове СуперСтарт, СуперПро и СуперХостинг, както и за домейни от областта .com, .org, .info, .net. Промо кодът се въвежда в последната стъпка от поръчката.

„Суперкниги“ е рубрика, подготвяна с подкрепата на СуперХостинг.БГ – най-голямата хостинг компания в България. Вече 16 години СуперХостинг.БГ осигурява надежден и сигурен дом на над 200 000 сайта, сред които е и „Аз чета“. Рубриката „Суперкниги“ ще ви помогне да откриете ценни и полезни четива, с които да изградите успешен бизнес, да развивате знанията и уменията си и да се забавлявате. Други полезни материали ще откриете в блога на СуперХостинг.БГ.

Прочетете още:

5 СУПЕРкниги за романтично лято

5 СУПЕРкниги за вдъхновяващи личности

5 СУПЕРкниги, с които да опознаеш необятния космос

5 СУПЕРкниги, които ще ти помогнат да развиеш бизнеса си

5 СУПЕРкниги за силата на човешкия дух по време на криза

5 СУПЕРкниги за красотата на науката

5 СУПЕРкниги, с които смехът е гарантиран

5 СУПЕРкниги за любителите на криминални загадки

5 СУПЕРкниги за пътешественици

5 СУПЕРкниги за вдъхновяваща есен