fb
СпециалниСуперКнигите на...

5 СУПЕРкниги за романтично лято

7 мин.

Какво повече му трябва на едно лято освен море, коктейл, забавни приятели и романтика? Романтична книга, разбира се. Тя ще е и нашата гаранция да изживеем, дори само чрез историята от страниците, незабравими мигове на трепет, сладък любовен флирт и вълшебен хепиенд, който да ни пренесе в света на сбъднатите желания и истинската обич. Хайде, стягайте багажа и не забравяйте романтичните книги.    

Вижте препоръките, които подбрахме за вас по-долу, а ако имате нужда от услугите на най-голямата хостинг компания у нас, имаме добри за вас – СуперХостинг. БГ ви подаряват 10% отстъпка с код AZCHETA10.

„Римска тайна“ от Карън Суон

изд. „Сиела“, преводач: Надя Златкова

Карън Суон е автор, когото препоръчваме задължително за коледната и лятната почивка  – тематичните ѝ истории мигновено ни отвеждат на ново място и зареждат с настроение, подходящо за според сезона. „Римска тайна“ е сред любимите нейни летни романи. Франческа е напуснала Лондон и е заминала за Рим без да даде обяснения на приятелите и семейството си. Случайност я среща с мистериозната Елена Дамяни – възрастна виконтеса, обитаваща старинен замък в центъра на града. Скоро Франческа получава неустоимото предложение да напише биографията на благородничката и да научи тайните на едно от най-богатите американски семейства. Наситен с богати описания на Рим и на италианския начин на живот, с множество загадки, които читателят разкрива заедно с главната героиня, и точно правилната доза романтика, „Римска тайна“ със сигурност няма да ви остави равнодушни.

„Испанска любовна измама“ от Елена Армас

изд. Егмонт, преводач: Десислава Недялкова

Противоположностите се привличат  – но този път под испанско небе. Дебютният роман на Елена Армас, „Испанска любовна измама“ е идеалното четиво за лятото. Каталина от години развива успешна кариера в Щатите, когато се налага да се прибере в родната Испания за сватбата на сестра си. Проблемът е, че кум е ужасният ѝ бивш, който е разбил сърцето ѝ. След неочакван за Каталина развой на събитията, тя се оказва на самолета за Испания с фалшиво гадже в лицето на най-големия си враг Арън. Двамата трябва да се преструват на влюбени, и то така добре, че да убедят цялото голямо семейство на Лина, че са заедно. Е, и да накарат бившия ѝ да страда. Разбира се, плановете никога не вървят както се очаква, а скоро фалшивото привличане се превръща в реално. „Испанска любовна измама“ е изпълнен със забавни и нажежаващи ситуации. Не го пропускайте, когато събирате багажа за лятната почивка!

„Под всяко друго име“ от Лорън Кейт

изд. „Сиела“, преводач: Весела Ангелова

„Под всяко друго име“ от Лорън Кейт е роман за любовта към романтичните романи, за високите очаквания, които имаме от любовта и как тя винаги може да ни изненада. Лейни има перфектен живот. Годеник, който отговаря на всяко едно от 99-те изисквания в нейния списък. Мечтаната кариера като редактор на романтични романи. Възможност за повишение и работа с нейната любима авторка Ноа Калауей. Има само един проблем – Ноа не може да завърши най-новия си роман. Лейни трябва да намери начин да помогне, но неочаквана тайна на Ноа я изкарва от релси и променя приятелството им завинаги. „Под всяко друго име“ е чаровен роман, който ни показва, че няма нужда да идеализираме любовта или да искаме от нея да е перфектна – тя идва под каквато форма и под каквото име пожелае, за да преобърне живота ни, когато най-малко очакваме.

„Срещи по време на ваканция” от Емили Хенри

изд. “СофтПрес”, преводач: Яна Парашикова

С удоволствие често препоръчваме “Когато Януари срещна Август” от Емили Хенри (изд. “Ера”, преводач: Росица Тодорова) като страхотно лятно четиво. Да не забравяме, че оригиналното заглавие на романа е ироничното Beach read – “четиво за плажа”, макар че читателят бързо се убеждава, че историята на Януари и Август е много повече от това.
Добрата новина е, че от 5 юли ще можем да се насладим и на ново заглавие от Емили Хенри, а именно “Срещи по време на ваканция”, така че бързаме да го препоръчаме. Този път, Хенри ще ни срещне с Алекс и Попи – коренно различни персонажи, които въпреки различията си, са най-добри приятели. Макар че живеят на стотици километри един от друг, те винаги прекарват една седмица заедно всяко лято. До преди две години, когато всичко се обърква. Осъзнавайки колко е нещастна без Алекс, Попи го убеждава да не пропускат традиционната им лятна ваканция. Този път обаче всичко е различно. “Срещи по време на ваканция” е неустоим и забавен роман за пътешествията, дома, и малката крачка от приятелството до любовта. 

“Хипотеза за любов” от Али Хейзълууд

изд. “Егмонт”, преводач: Евелина Пенева

Тикток сензацията “Хипотеза за любов” от Али Хейзълууд едва ли има нужда от представяне. Ако все пак сте я пропуснали, искрено ви съветвам да се сдобиете с копие и да разчистите графика си за деня, защото веднъж потопили се в света на Олив и Адам, няма да можете да се откъснете!
Като зает докторант, Олив няма време за романтика. Когато най-добрата ѝ приятелка Ан се влюбва в бившето ѝ гадже, Олив всъщност няма нищо против. Ан обаче се нуждае от доказателство, че приятелката ѝ е продължила напред. В паниката си, Олив целува първия мъж, изпречил се пред очите ѝ. За беда, той се оказва младият професор Адам Карлсън, известен с това, че е блестящ учен… и жесток грубиян. За изненада на Олив, той се съгласява да се преструва на неин приятел за няколко седмици. В тесните академични среди новината се разпространява като пожар, и скоро двамата се оказват в голяма каша от проблеми. “Хипотеза за любов” е остроумен и забавен роман, а химията между главните герои няма да ви позволи да отделите очи от страниците – гарантираме ви.


СуперХостинг.БГ ти подаряват 10% отстъпка с код AZCHETA10 за нови хостинг планове СуперСтарт, СуперПро и СуперХостинг, както и за домейни от областта .com, .org, .info, .net. Промо кодът се въвежда в последната стъпка от поръчката.

„Суперкниги“ е рубрика, подготвяна с подкрепата на СуперХостинг.БГ – най-голямата хостинг компания в България. Вече 16 години СуперХостинг.БГ осигурява надежден и сигурен дом на над 200 000 сайта, сред които е и „Аз чета“. Рубриката „Суперкниги“ ще ви помогне да откриете ценни и полезни четива, с които да изградите успешен бизнес, да развивате знанията и уменията си и да се забавлявате. Други полезни материали ще откриете в блога на СуперХостинг.БГ.

Прочетете още:

5 СУПЕРкниги за вдъхновяващи личности

5 СУПЕРкниги, с които да опознаеш необятния космос

5 СУПЕРкниги, които ще ти помогнат да развиеш бизнеса си

5 СУПЕРкниги за силата на човешкия дух по време на криза

5 СУПЕРкниги за красотата на науката

5 СУПЕРкниги, с които смехът е гарантиран

5 СУПЕРкниги за любителите на криминални загадки

5 СУПЕРкниги за пътешественици

5 СУПЕРкниги за вдъхновяваща есен

[ + ]