fb
БиблиотекитеНовини

На 7 юни децата от цяла България ще рисуват заедно

1 мин.

На 7 юни за пета поредна година децата от цялата страна ще отбележат Световния ден на рисуването Drawing Day. Темата този път е „Правата на детето“, а входът е свободен за всички, обичащи да рисуват.

Децата ще могат да се включат на 40 специално обособени локации в над 15 населени места у нас, сред които Пловдив, София, Бургас, Силистра, Габрово, Шумен, Ловеч и др. Всички имат различен начален час и организация, но творят по една тема, а после споделят случилото се на Facebook-страницата на инициативата. Координатори в част от градовете са регионалните библиотеки, които след това ще покажат част от рисунките в специални изложби.

„Захвърли всичко и рисувай!“, е мотото на международната инициатива „Drawing Day“. „Използвайте го като извинение и повод да изключите компютъра и да прекарате времето си с роднини и приятели – рисувайки и общувайки“, казва Мария Петрова, която е основен двигател на идеята в България. Помагат й младежите от Центъра за работа с доброволци към РНБ „Иван Вазов“-Пловдив.

„Заедно провеждаме забавен, образователен, красив и споделен празник за децата и техните родители. Целта ни е и да ги поканим да посетят другите ни инициативи в библиотеката, за да покажем на дечицата, че при нас и с книгите е весело“, казва Мария.

Медийни партньори на инициативата са сайтовете www.azcheta.comwww.detskiknigi.com,  www.az-deteto.bgwww.artendblog.com, www.f2ftv.net, www.plovdiv24.bg, www.livenews.bg и www.aspekti.info.

Вижте и пълния списък с участващи организации и места:

[ + ]