fb
БлогБлогове

Книга за Коледа – най-хубавият подарък за… жените!

5 мин.

Ние, екипът на „Аз чета“, смятаме, че книгите са прекрасен коледен подарък! Но как да изберем най-подходящото заглавие за нашите деца, роднини, приятели? Тази седмица ще се опитаме да ви помогнем с персонални препоръки от нашите автори, отправени специално към вас! И понеже ценим своите читатели, препоръчваме само книги, които наистина сме чели! И след като вчера ви представихме доста интересни книжки, които можете да подарите за празниците за всяко дете, днес е време да ви покажем нашия списък с

 Книги, подходящи за подарък на жени

„Шепа лъскави череши“ на Мария Донева (изд. Жанет45) – със стиховете на Мария Донева имате усещането, че сте намерили перлите на баба ви, скрити в скрина, в някоя красива кутия, перли, които напомнят за себе си и носят истории, разказани случки. За една разходка, за споделената ябълка, за живота на мравката, за природата, за ние. (Виктория Маринова)

„Слънчогледи за Мария“ на Керана Ангелова (изд. ICU) – безмилостно откровена книга за творческия взрив, за любовта като помитаща сила, за  фалшивия страх, който оставяме да диктува живота ни.  (Мила Ташева)

„Имаго“ на Радостина Ангелова (изд. Жанет45) – дневник на любовта, на мъжката и женската душевност, които ту танцуват в синхрон, ту объркват стъпките и се разделят рязко и ненадейно. В центъра е копнежът на човека да се превърне в пеперуда, да мине на следващото ниво на красотата и свободата. (Габриела Кожухарова)

„Джулиет гола“ – Ник Хорнби (изд. Алтера) – за тънката мрежа от нужда и ненавист, която може да задържи двама души заедно петнадесет години, въпреки че не се обичат. За обсебеността на един човек от творчеството на друг. За страха от живеенето, за безсилието пред собствените ти слабости. Животът е кратък – и е много по-лошо да го пропилееш, залагайки на сигурно и пазейки се да не бъдеш наранен, отколкото да си счупиш главата и да допуснеш грешка. (Мила Ташева)

„Мафията на майките“ (специално за майки!) от Керстин Гир (изд. Ибис) – най-забавната книга, която можете да подарите на една майка! Тя ще разсмее до сълзи майките, татковците и ще свали на земята и най-големия снобар, пък бил той и „корифей в своята област“. (Мила Ташева)

 „Теория за материята и светлината“ от Андрю Портър (изд. Millenium) – книга за връзките между хората – връзки, различни от всичко, което мислим за нормално и все пак толкова естествени, че всеки опит да ги прекъснем или дори променим ни наранява толкова много, че целият свят се превръща в болка. А когато тя отмине, остава чувството за вина. (Мила Ташева)

„Милдред Пиърс“ от Джеймс М.Кейн (изд. Пергамент Прес)- умел и проникновен разказ за изграждането на една силна жена, способна да се справи сама с предизвикателствата на живота по време на Голямата депресия, но неспособна да се пребори с най-голямата си и фатална слабост – изкривените чувства към собственото й дете. (Лора Филипова)

„Заекът и неговата мечта“ на Мария Донева (изд. Жанет45) – за четене в някой сив и дъждовен (или снежен) ден, когато нищо не ти се прави и за нищо не ти се слуша. Докато четеш историята на Зайо, който все отлага мечтаното пътуване до морето заради неотложното марулене, дюлене и зелене в градината, мръщенето ти минава и усмивката изплува на лицето ти. (Габриела Кожухарова)

„Министерство на храната“ от Джейми Оливър – за дами, изкушени не само от висшата кулинария, но и от красивото представяне на храната.

„Жената жерав“ от Патрик Нес (изд. Артлайн Студиос) – роман-приказка, който няма да спре сърцето ви, но ще го напълни с чувство. Модерен прочит на стара японска легенда, наситен с емоция и нежност. 

„Цветният воал“ от Съмърсет Моъм – историята на една жена, която се омъжва по грешните причини, а после се влюбва в грешния мъж, но някъде по пътя от грешки ще открие себе си и смисъла в живота си. (Преслава Илиева)

„Източен вятър, западен вятър“ от Пърл Бък (изд. Фама) – книга за всяка младоженка. Разказва за любов, която ще преодолее културни различия и хилядолетни ценности. (Преслава Илиева)

„Лек за камъни“ от Милена Агус (изд. Колибри) – концентрат от любов и тайни. За прагове, които няма да бъдат прекрачени, и мечти, които не се осъществяват. Но някъде дълбоко в сърцето не е умряла дързостта да обичаш дори, когато всичко е свършило. (Милена Златарова)

„Хиляда дни във Венеция“ от Марлена де Бласи – всяка жена ще бъде изкушена от романтичния сюжет: любовна история сред красотата на Венеция. Но тази автобиографична книга предлага повече от романтика. Тя е едно преосмисляне на любовта в зряла възраст, на приоритетите в живота, гарнирано с остроумни наблюдения върху италианците и техния характер. (Милена Златарова)

„Воден знак” от Крум Филипов (изд. Жанет45) – подходящ подарък за любимата жена. Топли и живи стихове, изпълнени с всекидневна чувственост.  Делничното се пречупва в празнично през жадния поглед на мъжа. (Петрана Петрова)

„Черно мляко” от Елиф Шафак (изд. Егмонт) – за жени над 30 г., които преосмислят самотата, инвестицията в кариера и майчинството като роля, а не инстинкт.

„Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи“ от Мери Ан Шафър (изд. Колибри)- роман за надеждата и простите неща от живота, които носят щастие. Лека и увлекателна, без да е повърхностна.

Очаквайте „Книга за Коледа-най-хубавият подарък за… мъжете!“

За вас препоръчаха: Мила Ташева, Преслава Илиева, Габриела Кожухарова, Петрана Петрова, Лора Филипова, Александър Кръстев, Милена Златарова

Сега можете да вземете препоръчаните от нас книги с 10% отстъпка от Ozone.bg, като въведете код AZCHETA-LADY при завършване на поръчката.