fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 24 ноември 2016 г.

4 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

 

unnamed-2„Чистота“ от Джонатан Франзен

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 25 ноември 2016 г.

Преводач: Владимир Молев

Корица: Стефан Касъров

За книгата: Авторът на бестеселърите „Чистота“ и „Поправките“ отново изследва актуалните проблеми на съвременното западно общество, както и невъзможния стремеж към чистота в човешките отношения, а съдбата на младата Пип Тайлър се превръща в история за младежки идеализъм, лоялност и престъпление…

talismani„Странните талисмани на Артър Пепър” от Фейдра Патрик

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 25 ноември 2016 г.

Преводач: Надя Златкова

Корица: Живко Петров

За книгата: Артър Пепър е симпатичен възрастен човек, който открива златна гривна с талисмани сред вещите на покойната си съпруга. Тръгвайки по дирите им, той разбира какъв приключенски живот е имала тя, преди да го срещне, и си дава сметка защо любовта им е била толкова силна и истинска. И разбира как да продължи.

„Под опека“ от Сандра Браун„Под опека“ от Сандра Браун

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 24 ноември 2016 г.

Преводач: Илвана Гарабедян

За книгата: Животът на тексаския рейнджър Крофърд се преобръща, когато съпругата му Бет загива при катастрофа. Докато той се опитва да удави мъката в алкохол, губи попечителство над дъщеря си. Когато се връща в съдебната зала, за да се бори за нея, нахлува маскиран мъж и убива пристава.

„Зимна феерия“ от Джохана Басфорд

„Зимна феерия“ от Джохана Басфорд

Издава: Софтпрес

Дата на публикуване: 22 ноември
2016 г.

Преводач: Боряна Стоянова

Корица: Джохана Басфорд

За книгата: Деликатни снежинки, романтични снежни глобуси, примамливи джинджифилови къщички и изящно нарисувани северни елени ви очакват в тази прекрасна рисувателна книга. „Зимна феерия“ ще ви помогне да запазите зимните празници в сърцето си през цялата година и да разгърнете творческите си умения.

„Веровещица“ от Сюзан Денърд„Веровещица“ от Сюзан Денърд

Издава: Егмонт България

Дата на публикуване: 26 ноември 2016 г.

Преводач: Александър Маринов

Корица: Скот Гримандо

За книгата: Сафия е способна да различава истината от лъжата, а уменията на Изьолт са скрити дори за самата нея. След сблъсък с гилдмайстора и жестокия му телохранител кръвовещ, приятелките са принудени да бягат, за да спасят живота си. Двете момичета искат единствено и само свободата си, но опасността дебне отвсякъде…

„Манго и Бамбам: Съвсем НЕ-прасе” от Поли Фейбър„Манго и Бамбам: Съвсем НЕ-прасе” от Поли Фейбър

Издава: Лист

Дата на публикуване: 25 ноември 2016 г.

Преводач: Стефан Радев

Илюстрации: Клара Вулайъми

За книгата: Манго Всичкова и тапирът Бамбам преживяват куп приключения в много забързания град. Нея я бива в какво ли не, но най-вече в това да е добра приятелка. Той е черно-бял, срамежлив и пее от сърце. 144 страници, пълни с топлота, за деца от 5 до 95 години.

„Садху и дяволската стена“ от Илия Троянов„Садху и дяволската стена“ от Илия Троянов

Издава: Вакон

Дата на публикуване: 21 ноември 2016 г.

 

За книгата: Индия е страна, която не подлежи на обобщения. Необятна вселена, където прастари богове крачат редом със софтуерни визионери от бъдещето, а внушителни дворци преливат в кални гета. Докоснал се до противоречивата й мозайка, чуждоземният пътешественик си спомня за нея като за фантастичен сън…

"Краля демон" от Синда Уилямс Чайма„Краля демон“ от Синда Уилямс Чайма

Издава: Емас

Дата на публикуване: 21 ноември 2016 г.

Преводач: Цветелина Тенекеджиева

Корица: Стоян Атанасов

За книгата: Хан, един крадец, и Раиса, една принцеса – съвсем различни, но и с толкова общо помежду си. И двамата трябва да се борят, за да намерят своето място и да защитят тези, които обичат, в един опасно променящ се свят, на ръба да изгуби поддържания векове магически баланс…

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането й на пазара.