fb
БългарияНовини

Първата българска конвенция за тийнейджърска литература „LitCon“ ще се проведе през октомври

2 мин.

Първата конвенция за литература за тийнейджъри в България „LitCon“ ще се проведе на 6 октомври, събота, от 10:00 ч. в София, в Coffee and Book (ул. „Университетски парк“ 1, сграда на Американски университет). Книжното събитие ще събере на едно място автори, издатели, блогъри, буктюбъри, букстаграмъри и четящи.

Еднодневната конвенция ще протече под формата на три панела. По време на първия български автори ще разказват за опита си с книгоиздаването в България. Вторият панел ще представи издатели на литература за тийнейджъри, които ще споделят повече за публикуването и приемането ѝ сред младата аудитория. Третият пък ще бъде посветен на книжните онлайн среди и предизвикателствата, които блогърите, буктюбърите и букстаграмърите срещат при писането и говоренето за янг адълт, както и за начините, по които са постигнали успеха си.

Организатори на събитието са Кики Амаиро от блога „A Court of Books and Magic“, Теми Панайотова от „Writing is fun“, Райс и Алекс от „Четат ли двама“ и Сашо и Габа от „Bookadore“, които ще се включат и в самите панели. Гости ще бъдат нашата редакторка и пиар на издателство „Софтпрес“ Милена ТашеваДесислава Желева и Савина Николова от издателство „Orange Books“Христина Тодорова от „Hrisilandia“, Александра Предова, позната в Instagram като@papermoon.garden, Йоана Ванчева от издателство „Емас“, Ралица Колева от „RoseRed’s world blog“, издателят, писател и кинокритик Благой Иванов, писателката Цветелина Владимирова, писателят Николай Пеев, авторът и интернет предприемач Александър НеновРия Найденова от издателство „Ciela“ и писателят Мартин Колев.

Организаторите предупреждават, че след предварителната регистрация всички места за посетители вече са заети. Също така на събитието няма да има възможност за закупуване на книги от гостуващите автори, така че ако искате да си вземете автограф, трябва да донесете собствените си екземпляри.

Ето я и програмата на „LitCon“ 2018:

Регистрация: 10:00-10:30 ч.

Откриване: 10:30-11:00 ч.

Панел автори: 11:00-12:00 ч.

Почивка: 12:00-13:00 ч.

Панел издатели: 13:00-14:00 ч.

Почивка: 14:00-15:00 ч.

Панел книжни блогъри, буктюбъри и букстаграмъри: 15:00-16:30 ч.

Срещи с автографи: 16:30-20:00 ч.