fb
Storytel представя...

Storytel представя: 5 супер забавни книги за по-добро настроение

5 мин.
жена слушалки аудиокниги

Книгите, които успяват да ни разсмеят, или дори да ни разплачат от смях, са безценни източници на добро настроение в мрачни или натоварени дни. В платформата за електронни и аудиокниги Storytel ще намериш много такива, а в тази статия ти препоръчваме пет от тях, които е силно препоръчително да не пропускаш. Подборът не цели да бъде изчерпателен, а само да те насочи към някои от най-забавните истории, които можеш да слушаш навсякъде.

Ако все още не си се регистрирал, сега можеш да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 заглавия на български и 50 000 на английски език. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

“Мисия Лондон” от Алек Попов

…е първият роман на Алек Попов, който съвсем заслужено пожъна огромен успех сред читателите още с излизането си през 2001 г. Тънкото чувство за хумор, ироничният поглед към някои от характерните черти на за българина и елегантният стил на писане на автора правят произведението безценно четиво. Книгата се превърна в такъв хит, че екранизирането ѝ беше просто неизбежно. Ако сте гледали филма (може би дори няколко пъти), но искате да си припомните и оригинала на Алек Попов и да прекарате ведро няколко часа, не пропускайте “Мисия Лондон”. Ваш гид в пътешествието ще бъде Христо Чешмеджиев, с чийто глас ще се почерпите с доза английски хумор в български вариант.

 

“Нещо свежо в Бландингс” от П. Г. Удхаус

Ако сте чели нещо от сър Пелам Гренвил Удхаус, популярен като П. Г. Удхаус, то едва ли имате нужда от подкана, за да започнете и аудиоверсията на негово произведение. “Нещо свежо в Бландингс” е дозата добро настроение, което ви е нужно всеки ден. Гласът на Даниела Йорданова Мезеклиева ще ви отведе в замъка, чийто обитатели се забъркват в куп приключения, кое от кое по-нелепо и забавно. Интелигентният английски хумор на автора ще ви накара да забравите грижите си и да се отдадете на заслужена отмора, слушайки една истински забавна книга.

 

“Руският съсед” от Михаил Вешим

…е в състояние да ви накара да се подсмихвате в началото, след това да провокира смях, а не е изключено към средата и да трябва да си вземете кърпичка за сълзите, които забавните сцени са ви донесли. Жителите на въображаемото българско село Ново Плодородно са събирателни образи, в които ще откриете всички пороци, приписвани като характерни за българина. Новопристигналият руски богаташ Виталий Баранов има планове за китното селце, той обаче не подозира, какво го очаква там. Истинската сила на мястото са неговите жители и всеки трябва да се замисли готов ли е да се забърка в живота им. Чуйте аудиокнигата, прочетена от Стефан Иванов и се подгответе за много смях!

 

“Да оцелееш като родител” от Елисавета  Белобрадова и Красимира Хаджииванова 

…е едно от най-новите попълнения на постоянно разрастващия се каталог на Storytel. В нея разпознаваемите гласове на Михаил Дюзев и Гери Турийска ще ви поднесат блюдо от най-комичните истории, свързани с родителството, които можете да си представите. Ако сте родител, почти гарантирано е, че ще се припознаете в тях. Ако този етап от живота ви ви предстои, то непременно се подгответе с тази аудиокнига, защото всички трудности и приключения, които са пред вас, ще изглеждат преодолими с доза смях. Произведението е напълно подходящо и за всеки, който просто цени свежото чувство за хумор и самоирония и иска да послуша забавни истории, вдъхновени от истински случки.

 

“Само за напушени” от Радослав Парушев

за радост може да се чете и без да сте напушени. Сборникът с 21 къси разказа ви запраща на невъобразими и смущаващи пътешествия с неочакван край. Нещо повече – стилът на Парушев е непредвидим дори в рамките на две съседни изречения. Ще чуете аудиокнигата с приласкаващия глас на Линда Русева и със сигурност след като я изслушате, ще искате още и още. И тук добрата новина е, че в платформата Storytel ще намерите още шест произведения на автора. Всяко едно от тях заслужава вниманието ви!

Сега „Аз чета“ и Storytel ти дават възможност да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 заглавия на български и 50 000 на английски език. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

Вижте още:

Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 детски книги
Storytel представя: 5 съвременни български автори
Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора
Storytel представя: 5 сборника с разкази
Storytel представя: 5 суперхита от любии автори

Аз чета повече със Storytel: „Падение и спасение“ от Весела Тотева
Аз чета повече със Storytel: „Сливовиц“ от Кетрина Хапсали
Аз чета повече със Storytel: „Четиринайсет ванилии и половина“ от Катя Антонова
Аз чета повече със Storytel: „Коледни вулнения в света на мотовете“ от Радостина Николова
Аз чета повече със Storytel: „Уличният котарак Боб“ от Джеймс Боуен
Аз чета повече със Storytel: „Извън редовете. Романът на Яна Язова“ от Боряна Дукова