fb
Storytel представя...

Storytel представя: 5 суперхита от любими автори

6 мин.

В платформата за електронни и аудиокниги Storytel те очакват куп хитови заглавия, които са минали проверката на куп читатели, а понякога и на зрителите, които обичат екранизациите по книги. Някои от най-превежданите автори, с най-известните си произведения, те очакват тук – можете да ги слушате докато пътувате, вършите домакинска работа или се разхождате в парка. Историите никога не са били толкова близо до вас, във всеки един момент… 

Ако все още не си се регистрирал, сега можеш да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 заглавия на български и 50 000 на английски език. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

“Човек на име Уве” от Фредрик Бакман

…е една от най-трогателните книги, написани едновременно с прекрасно чувство за хумор, до които можете да се докоснете. В Storytel можете да я чуете с топлия глас на Христо Чешмеджиев. Заложете на това хитово заглавие и имате гарантирани близо 10 часа, които ще ви се иска да изслушате наведнъж. Историята на начумерения и все недоволен Уве, който иска единствено да си стои сам и на спокойствие (невъзможна, оказва се, задача заради колоритните му съседи), ще ви кара да се усмихвате широко. И тъкмо, когато си мислите, че историята е ведро и леко четиво, Бакман преобръща гледната точка и ни припомня, че под повърхността винаги има цял айсберг, който остава невидим. Какво не знаем за Уве и винаги ли е бил такъв заклет мърморко? Чуйте книгата в Storytel, за да разберете.

 

“Яж, моли се и обичай” от Елизабет Гилбърт 

…е роман,  който милиони жени по света заобичаха. Нещо повече – историята за Лиз, жена, която търси начин да върне баланса в живота си след тежък развод – дава надежда, че всеки проблем има своето решение. Имаме ли търпението да се вслушаме в сигналите на сърцето си и да приемем собствените си страхове и слабости, то със сигурност ще ни споходи. Гласът на Христина Ибришимова ни повежда на пътешествие до Рим, след това ще ни заведе до ашрам в Индия и ще ни разкрие мислите на главната героиня, вътрешните ѝ борби, които вероятно споделяме поне донякъде. “Яж, моли се и обичай” е книга, която ти става близка още в самото начало, сякаш е писана точно за теб – за да ти вдъхне кураж и увереност, че ти имаш силата да сътвориш собственото си щастие.

 

“Вечерята” от Херман Кох

…е великолепен психологически роман, който поставя въпроси с нееднозначни отговори. Действието се развива в рамките на една вечер – достатъчно време животът ти да се преобърне наопаки. Две привидно перфектни семейства отиват в скъп ресторант и прекарват обичайна вечер. Нещо далеч от нормалното обаче се е случило и е надвиснало над двете двойки, готово да смачка изисканата фасада на живота им. Мишел и Рик, петнадесетгодишните синове на двете двойки, са извършили нещо ужасно и само мълчанието на родителите им може да ги спаси. Способни ли сме да загърбим с лека ръка моралните си устои, за да спасим детето си? Правим ли му добро наистина, ако го спасим, прекрачвайки граници, които никога не сме си представяли, че ще потъпчем? Прочетен с гласа на Христо Чешмеджиев, романът е едновременно напрегнат и ангажиращ цялото ви внимание, докато се лутате в хипотетични въпроси за собствените си постъпки и разбирания за добро и зло, правилно и грешно.

 

“Шоколад” от Джоан Харис

…е изкушаващ роман, както дори самото заглавие подсказва. Ако сте гледали едноименния филм с Джони Деп и Джулиет Бинош в главните роли, не мислете, че книгата няма с какво да ви изненада. Джоан Харис е истински майстор в обрисуването на магични сюжети, в случая – със сладък привкус на топъл и ароматен шоколад. Историята на Виан Роше, която пристига в малкото селце Ланскене, заедно с дъщеря си Анук и отваря сладкарница, ще ви бъде разказана от Петя Арнаудова, а дали ще комбинирате слушането с чаша горещ шоколад или парченце от сладкото изкушение, е въпрос на личен избор. Все пак защо да не се възползвате, след като не пазите хартиена книга от изцапване?

 

“Шантарам” от Грегъри Дейвид Робъртс 

… е една от най-мащабните и епични книги, които всеки любител на четенето трябва да е преживял. Световният бестселър се ражда в затвора, където авторът му излежава присъдата си след като в продължение на близо десетилетие успява да се изплъзва от лапите на закона. Той разказва за необичайния му, изпълнен с приключения, живот. След като е заловен за банков обир и прекарва две години в затвора, Робъртс успява да избяга посред бял ден. Първо бяга от родната си Австралия в Нова Зеландия, а по-късно попада в Индия и се свързва с Бомбайската мафия. С гласа на Георги Георгиев – Гого ще се потопите в контрабандата на злато, валута и фалшиви пacпopти. През 1990 г. Робъртс е заловен окончателно и върнат в Австралия, за да доизлежи присъдата си. Написва “Шантарам” в килията си и историята за приключения, войни и любов бързо се превръща в един от най-обичаните съвременни романи.

Сега „Аз чета“ и Storytel ти дават възможност да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 заглавия на български и 50 000 на английски език. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

Снимка: The Banner

Вижте още:

Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 детски книги
Storytel представя: 5 съвременни български автори
Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора
Storytel представя: 5 сборника с разкази

Аз чета повече със Storytel: „Падение и спасение“ от Весела Тотева
Аз чета повече със Storytel: „Сливовиц“ от Кетрина Хапсали
Аз чета повече със Storytel: „Четиринайсет ванилии и половина“ от Катя Антонова
Аз чета повече със Storytel: „Коледни вулнения в света на мотовете“ от Радостина Николова
Аз чета повече със Storytel: „Уличният котарак Боб“ от Джеймс Боуен
Аз чета повече със Storytel: „Извън редовете. Романът на Яна Язова“ от Боряна Дукова