fb
БългарияНовини

10-дневен панаир на книгата ни очаква в София от 24 май

1 мин.

Пролетният панаир на книгата ще се проведе в рамките на 10 дни, това е категоричното решение на Асоциация „Българска книга“, потвърдено и по време на Общо събрание на организацията. По полемиката относно продължителността на панаира се стигна след противоречиви коментари от страна на читатели и издатели с основен фокус дали изложенията отчитат достатъчно добра посещаемост в работните дни и не се стига до разпиляване на формата.

От Асоциацията обача са категорични, и Общото събрание отново потвърди решението им от юни миналата година – Пролетният панаир на книгата да се проведе между 24 май и 2 юни 2024 г.

Инициативата „Алея на книгата“ и тази година ще се състои в редица градове из България. В София изложението ще се състои между 9 и 15 септември, а в Пловдив ще се организира съвместно с фестивала „Пловдив чете“ през юни.

„Радваме се, че можем да разширим възможността българските издателства да представят своя труд, а българските читатели да преоткриват българската и световната литература чрез изложения като тези“, допълниха от Асоциация „Българска книга“.