fb
НовиниПо света

Amazon празнува рождения си ден с хиляди намаления за своите Prime абонати

2 мин.

Днес Amazon ще организира за втора поредна година Prime Day – своеобразен Черен петък, с който онлайн магазинът отпразнува рождения си ден. В рамките на 24 часа, абонатите на услугата Prime ще могат да се възползват от над 100 000 промоции на книги и електроника.  

Разбира се, от компанията ще споделят кои са намалените продукти на старта на самия Prime Day. Информация за книжните оферти от миналогодишната акция обаче е налице: желаещите да се сдобият с електронен четец са се радвали на 33% намаление за Kindle, само за ден са се продали 56 000 копия на „Властелинът на пръстените“, а цялата поредица „Песен за огън и лед“ е била достъпна само за 25 паунда (за сравнение, цената им в без намаление е 40 паунда). Десетки електронни книги са били напълно безплатни, както ще се случи и на Prime Day 2016.

Тази година Amazon обещават още повече промоции. Всеки абонат на Prime ще има възможност да се включи, независимо от местоживеенето си. Офертите ще са два вида – светкавични и целодневни. Първите ще се появяват на всеки пет минути и  потребителите ще имат определен срок, през който ще могат да направят своята поръчка, а вторите ще са валидни за 24 часа. Миналата година са се поръчвали близо 400 продукта в минута, съобщават от компанията.

За улеснение на клиентите, те ще могат да търсят сделки по категории и да „следят“ конкретен предмет, като ще им бъде съобщено кога могат да го закупят с намаление. За да  подготвят абонатите си за събитието, Амазон ще започнат да предлагат малък брой промоции от 5-ти юли.