fb
БългарияНовини

Читателският клуб на Trouble Bakers изпраща лятото с последна сбирка на открито

2 мин.

Есента вече осезаемо напомня за себе си. Наближава времето, когато ще търсим топлия уют у дома, а книгата ще върви с чаша горещ чай. Но все още можем да се възползваме от оставащите дни на границата на двата сезона и да почетем на открито със „Смълчания читателски клуб“. Книжният пикник ще започне в 11:00 часа на обичайното място в Южния парк (зад скулптурата с птиците) , а датата е 26 септември (неделя). За вкусното похапване ще се погрижи както обикновено кулинарният екип на Trouble Bakers, а изборът на добри четива е напълно свободен.

Нетрадиционният клуб скоро ще навърши две години от първата си сбирка в Читалище.то. Поради ограниченията, наложени от ковид пандемията, от година и половина той е най-активен през пролетните и летните месеци. Срещите продължават около два часа. Идеята на клуба е да създава пространство, в което участниците отделят един час за четене, без да бъдат прекъсвани от телефони и задължения. След това те могат да си тръгнат или да останат за свободна дискусия на прочетеното и дегустация на книжни сладкиши и солениши.

„Смълчаният читателски клуб на открито е много специален – понякога имаме саундтрак от музикантите в парка, идват кучета „на гости“, друг път ни вали… Всеки път е различно и неповторимо, но хората винаги остават до края, независимо от обстоятелствата и времето! Ще се радваме да изпратим лятото подобаващо, с повече читатели, и да подкрепим поредната страхотна кауза – Див бебешориум!“ – споделя Десислава Иванова, която се занимава с организацията на събитието.

По традиция и този път входът ще е с дарения в специалния буркан за добри каузи на Trouble Bakers. Събраните средства ще бъдат предназначени за фондация „Дивите животни“ и тяхната инициатива „Див бебешориум“. Фондацията се грижи за ранени диви животни, често бебета, и им помага да се върнат в дивата природа здрави. Тя предоставя на страницата си важна информация за това какво да правим, ако намерим диво животно, как да окажем първа помощ, с кого да се свържем. Дивият бебешориум е част от тези усилия и през него минават десетки бебета животни всеки месец. Фондацията се издържа изцяло с дарения.

Местата са ограничени, затова е необходимо предварително да изпратите съобщение до Facebook страницата на организаторите. За новини и съобщения относно събитието можете да следите тук.