fb
БългарияНовини

Калин Терзийски представя дебютната стихосбирка на поетеса от Плевен

2 мин.
Nadq Lukanova

Авторски музикални изпълнения, специален танцов етюд и известният писател Калин Терзийски представят в София дебютната стихосбирка „Любовта не си взема сбогом“ на  Надя Луканова.

След успешната и запомняща се премиера на книгата с любовна поезия в  Плевен, тя се разкрива пред софийска публика. Модератор и организатор на премиерата е Петрана Петрова, редактор „Поезия и събития” в сайта „Аз чета“. За публиката на събитието, в свой стил, тя е подготвила малки провокации.

По избор на авторката стиховете чете Хелия Иванова, студентка във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“.

В това специално събитие се събират на едно място различни музикални стилове:  Жоро Гомес (електроники) – утвърждаващ се като музикант с усет за литературни събития и разработващ специална звукова среда за четене на поезия; акустичният тандем Елица Стоянова и Николай Николов, група „Аегония“ (цигулка/вокал и китара) са подготвили норвежка и келтска любовна музика. По авторското парче на Гомес Meltdown  Марина Попова и Иван Маринов (известни танцьори) поднасят танцов етюд „Любовта не си взема сбогом и не умира от естествена смърт…“ като финал на събитието.

Премиерата на „Любовта не си взима сбогом“ ще се състои на 16 декември от 19 ч. във „Фабрика 126“,  бул. „Мария Луиза“, София.

 

Бих могъл да нарека тези стихове Задълбочен и осъзнат копнеж. Или сложен върху пътя на осъзнаването. Свикнали сме копнежът да е неясен и мътен, лава, клокочеща в подсъзнанието ни. Но Надя Луканова го взима в ръце. Дестилира го. Реторти и дестилационни апарати са лабиринтите на нейната душа. А съдове за продукта са стиховете й….“
Калин Терзийски

 

Надя Луканова е родена през 1965 г. в град Лом. От 20 г. живее и работи в гр. Плевен. Дипломиран лекар със специалност „Психиатрия”. Упражнява професията си. В младежките си години е член на литературния клуб в гр. Лом с публикации в местен вестник. Дълги години приоритетно се отдава на професионалната си реализация.
Автор на непубликувани сборници от импресии „Напосоки“ и „Писма до непознати близки хора“.
„Любовта не си взема сбогом“ са стихотворения, резултат от завръщането на Надя Луканова към литературата и в частност поезията