fb
Новини

„ЛитераЕкспо“ за първи път в Благоевград

1 мин.

В понеделник, 26 май, официално стартира първият панаир на книгата в Благоевград. Той ще носи името ЛитераЕкспо и организаторите се надяват да го превърнат в ежегодно събитие.

Панаирът е организиран от община Благоевград, а участие са заявили над 20 български издателства, сред които  „Жанет 45”, „Изток – Запад”, „Лик”, „Унискорп”, „Хермес”, „Посоки”, „Фют”, „Точица”, „Пан”, „Ерго”, „Критика и Хуманизъм”, „Панорама”, Издателство за поезия „Да”, „Арс”, „Пергамент”, „Атеа”, „Вакон”, „Прес”, „Гурме”, „Шамбала”, „Персей”, „Сиела” и др. Техните щандове ще бъдат разположени на площад „Георги Измирлиев“ всеки ден до 30 май от 10 до 20ч.

По време на изложението ще бъде представен проектът на списания за литература “Кръстопът” и DICTUM за QR-антология на съвременна българска поезия, който дава възможност да се чуят в интернет гласовете на български поети, четящи свои произведения.

Освен с възможността да закупят книги с отстъпка, организаторите се надяват да привлекат интереса на посетителите чрез срещи с много български автори, които ще гостуват на изложението.  За първи път ще бъде връчена и „Национална награда за поезия „Памет” (година първа – „Година на Иван Методиев”)”, учредена от община Благоевград. Наградата е за книга с поезия, издадена от 01-01-2013 г. до 31.12.2013 година.

Пълната програма на събитието можете да видите тук.