fb
БългарияНовини

Максим Минчев представя „Дюна 45. Намибия“ във Варна

2 мин.

Издателска къща „Хермес“ организира среща със сладкодумния пътешественик, писател и генерален директор на БТА Максим Минчев във Варна за представянето на книгата му „Дюна 45. Намибия“. Събитието е част от вече традиционните литературни четвъртъци в книжарница „Хермес“ – Варна (бул. „Осми приморски полк“ 55). То ще се проведе на 12 юли от 18:30 ч. с медийната подкрепа на „Аз чета“.

Авторът споделя за книгата:

Съзнавам, че когато човек е бил в повече от 140 държави на петте континента, много трудно ще отговори на въпроса кои са най-любимите му сред тях. Съзнавам също, че подобни въпроси са малко нелепи. Всички държави са ми любими. И все пак напоследък се улавям, че ме тегли към Африка. Затова отново избрах Черния континент за следващата, трета книга от поредицата „Пътешествия с Максим“. След Кения, Танзания и Занзибар в „Alo Boo Safari“ и Белиз, Кабо Верде, Бутан и Палау в „Търсачи на миражи“ сега ще се отправим към малко познатата Намибия.

Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София. Завършил е журналистика в Лвов, Украйна и е бил стипендиант на НАТО в Брюксел. От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, президент е на Асоциацията на българските медии по света, член е и на УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност. Членува в Съюза на българските журналисти, в Международната организация на журналистите, в Съюза на българските писатели. Той е и съставител на книгата „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта извън протокола“ (изд. „Хермес“).

Максим Минчев съчетава успешно работата си на дългогодишен директор на БТА с голямата си страст – пътешествията. Той е посетил 142 страни на 5 континента и е написал девет книги. Член е и на FIJET (Международна организация на писателите и журналистите, пишещи за туризма).