fb
БългарияНовини

Национален център за книгата представя трети брой на каталога „Съвременна българска проза“

1 мин.

Третият брой на каталога „Съвременна българска проза“ събира 33 от най-добрите български автори и техните нови книги, научаваме от сайтът на НДК. Каталогът се издава на английски и е представителен за България. В селекцията на заглавията са отразени търсенията, вълненията, преосмислянето на историческия контекст и интересната гледна точка към съвремието на утвърдени и дебютиращи писатели. Изданието включва откъси от произведения, излезли в периода юли 2016 – декември 2017 г., а всеки един от авторите е представен с биография и библиография на английски език.

Борислав Велков, председател на Съвета на директорите в НДК, споделя:

Вярваме, че преводачите на художествена литература са най-големите посланици на духа, културата и историята на всяка държава. Ролята им, е от изключително голямо значение за взаимното опознаване на всички нации в обединена Европа и по света.

Каталогът ще има официална премиера пред чуждестранни издатели, литературни агенти и преводачи по време на Франкфуртския панаир на книгата. Тя ще се състои на българския щанд на Асоциация „Българска книга“ на 11 октомври, четвъртък от 17:00 ч.

Копия от трети брой на „Съвременна българска проза“ ще бъдат налични в Литературен клуб „Перото“. Представянето на каталога във Франкфурт се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“. 

Снимка на публикацията: НДК