fb
Ревюта

Време за „Приказки страшни за деца безстрашни“

2 мин.
prikazki-strashni-za-detsa-bezstrashni

prikazki-strashni-za-detsa-bezstrashniОбичате ли приказки? А хубави книги с твърди корици и чудесни илюстрации? „Приказки страшни за деца безстрашни“ (изд. „Софтпрес“) може да ви предложи всичко това. Изданието е перфектното съчетание между някои от най-популярните приказки и по-малко известни такива.

Сред „Приказки страшни за деца безстрашни“ ще откриете много поучителни истории за алчността, коварството, завистта и предателството. Заедно с вещици и магьосници, човекоядци и страховити чудовища, ужасяващи вампири и опасни духове ще преодолеете страховете си и ще се научите как да разпознавате злото. Добродетелите, които всеки от нас трябва да притежава, също са добре застъпени в историите от книгата и ни напомнят, че понякога изпитанията могат да ни направят по-силни и по-мъдри, стига само да загърбим лошотията и да слушаме сърцето си.

За мен бе истинско удоволствие да си припомня приказката на Андерсен „Огнивото“, както и историите на Братя Грим  „Живата вода“ и „Хензел и Гретел“. Освен тях, в сборника има и добре познатата на много деца английска приказка „Джак и бобеното стъбло“. Всички почитатели на Шехерезада също ще бъдат зарадвани с нейната история за „Страшният дух“, а японската приказка за „Кендзо победителя“ определено ме впечатли.

В „Приказки страшни за деца безстрашни“ ще прочетете още ирландската легенда за „Тиквеният фенер“ и руската приказка за Баба Яга. Разбира се, няма как да пропуснем и българската приказка за „Вампирската невяста“, която слага достоен финал на тази великолепна книга.

Всичко това прави „Приказки страшни за деца безстрашни“ един от подходящите подаръци за всяко дете не само по повод наближаващия празник Хелоуин, а и за всяка вечер, в която искаме да прочетем хубава и смислена приказка на своите деца.

Именно тук е момента да изкажа своите адмирации към Христина Йотова, която е отговорна за този изключително добър подбор и прекрасна литературна обработка на историите в книгата. Милена Радева стои зад красивите илюстрации, които вече споменах, а превъзходният дизайн на корицата е дело на Радослав Донев. Препоръчителната възраст е 6-8 години, но аз силно вярвам, че за подобни възхитителни приказки възрастово ограничение няма!

Е, готови ли сте за „Приказки страшни за деца безстрашни“? :)