fb
БългарияНовини

Състезание по четене започна в „Книговище“

1 мин.

Тридесетдневно състезание по четене с разбиране стартира в „Книговище“. От 1 до 30 април платформата ще бъде безплатна за всички, а надпреварата по прочетени книги ще се проведе в София и 6 области в страната. Това са Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Стара Загора и Хасково. Възможно е в хода на състезанието да се включат и други области. В такъв случай резултатите на участниците ще се отчитат със задна дата, от 1 април. 

В състезанието могат да участват децата от I до VII клас, като в профилите им задължително е посочено къде живеят.

Резултатите на всеки клас ще се формират от индивидуалните точки на всеки ученик. Не е необходимо да се заявява предварително участие, защото системата автоматично ще прави класирането. 

Най-добрите ще получат грамоти и безплатен едногодишен абонамент за „Книговище“. Той ще е валиден от 15.09.2022 г. до 15.09.2023 г.

Всеки победител ще получи и грамота. 

„Ако не сте от тези области, не забравяйте, че децата се състезават всеки месец за купите „Читател на месеца” и „Клас на месеца”, които „Книговище“ връчва на най-активните деца и класове от страната. Тези награди се появяват в профилите на децата и също са повод за голяма гордост! Така че безплатните дни през април са моментът да събудите детската страст за четене и игра – в платформата ще има много повече активни участници. А това прави играта в пъти по-интересна!“, допълниха организаторите.

Всички условия за участие можете да прочетете тук.