fb
Storytel представя...НовиниСпециални

Storytel представя: Наум Шопов-внук разказва историята на дядо си и още нови заглавия

3 мин.

Едно от безспорно най-вълнуващите заглавия за месец май е „Наум Шопов. Бележки от един живот”, прочетена от неговия внук Наум Шопов, специално за Storytel. Неподправена и искрена история на легендарния актьор е написана от Георги Тошев, по случай 90-годишнината от рождението му.

Исках да се приближа до него, да го заговоря. Години наред мечтаех да го разбера или поне за малко да попадна в неговия свят. Наум е човек, който винаги ме е учудвал – с любопитството към живота, с таланта да превъплъщава, с категоричността да отстоява позиции, споделя Георги Тошев за биографията. Историята е емоционално запълнена с подбрани биографични фрагменти с изповеди, спомени и размисли на актьора, които вече могат да бъдат чути в Storytel.

Патиланци – Ран Босилек
Разказвач: Павел Владимиров

Библиотеката от детски заглавия се обогати и с любимите забавни истории на поколения българи – “Патиланци”. Гласът на Павел Владимиров ни припомня веселите истории на Патиланчо и дружина, както и на баба Цоцолана. Това и още много забавни и цветни детски заглавия в Storytel може да бъде чудесен подарък за Деня на детето.

Изгубеният свят – Артър Конан Дойл
Разказвач: Христо Чешмеджиев

Професор Челинджър, непознато и неоткрито късче земя, намиращо се в плато в Южна Америка, динозаври – ова е само покана към авантюристичния роман на Артър Конан Дойл“Изгубеният свят”. Произведението е издадено през 1912 г. и е първата ни среща с известния чудат професор Челинджър. Класическата фантастика ни отвежда в един любопитен свят, който е вдъхновил Майкъл Крайтън и Стивън Спилбърг за култовия “Джурасик парк”. В Storytel гласът-гид, който ни превежда през този свят, е на Христо Чешмеджиев.

Клетниците – Виктор Юго
Разказвач: Никола Стефанов

Най-известното произведение на Виктор Юго вече е в Storytel. “Клетниците” е роман, считан от мнозина за един от най-добрите за XIX век. Нелеката съдба на главните герои Жан Валжан, Козет, Жавер, Тенардие, Гаврош завладява всеки докоснал се до тази история. Мизерията и трудностите съпътстват персонажите в борбата за справедливост. Романът подчертава добротата, която се намира във всеки, дори и на мрачния размирен фон на Франция от 1830 г. “Клетниците” е прочетен от Никола Стефанов.

Улица “Консервна” – Джон Стайнбек
Разказвач: Николай Николов

„Док все още обичаше истината, но знаеше, че не всички я обичат, че тя може да бъде много опасна любовница.“ Първият роман на Джон Стайнбек е вече в Storytel. “Улица “Консервна” е една затрогваща история с полъх на носталгия. Романът може да бъде определен и дори като утопичен свят на ярки съдби и персонажи. Но ако все още не сте чели тази история, може да прецените сами. Слушайте “Улица Консервна” , разказана от Николай Николов в Storytel.

„Storytel представя“ е рубриката, в която всеки месец ще ви разказваме за най-новите заглавия, които можете да откриете в платформата за аудиокниги. Oще над 200 000 истории на български и английски ви очакват в Storytel.

Storytel представя: Орлин Павлов се превъплъщава в сър Елтън Джон и още нови заглавия в Storytel
Storytel представя: Светът на Илън Мъск, принцеса Даяна, агент Ванилия и още нови аудиокниги
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 криминални книги
Storytel представя: 5 суперхита от любими автори
Storytel представя: 5 супер забавни книги за по-добро настроение
Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора
Storytel представя: 5 книги от съвременни български автори
Storytel представя: 5 детски книги