fb
Storytel представя...Специални

Storytel представя: 5 криминални книги

5 мин.

Истински добрите криминални романи имат способността да ни държат будни цяла нощ, само и само да стигнем заветния финал. Удоволствието от подобно напрежение е несравнимо, затова за почитателите на жанра има добри новини. Платформата за електронни и аудиокниги Storytel има богато разнообразие от криминални произведения, които може да слушаш във всеки свободен момент. В тази статия ще намериш пет от любимите ни заглавия, които горещо препоръчваме.

Ако все още не си се регистрирал, сега можеш да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 заглавия на български и 50 000 на английски език. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

“Мъжете, които мразеха жените” от Стиг Ларшон

…е първата част от поредицата, която стана любима на милиони читатели по света и продължи да жъне небивал успех дори след смъртта на своя автор. Ще я чуете с гласа на Никола Стефанов, който ще ви поведе на едно интелектуално, заплетено приключение в търсене на отговори на въпроси с голям залог. Богатият индустриалец Хенрик Вангер предлага на Микаел Блумквист огромен хонорар, ако успее да разгадае мистерията с изчезването на любимата му племенница. Блумквист и суперхакерката Лисбет Саландер попадат в кръговрат от динамични събития и изпитания, в свят на семейна омраза и финансови скандали, в който бродят убийци-психопати.

 

“Колекционерът” от Джон Фаулз

…е сред новите попълнения в постоянно разрастващия се каталог на Storytel. То ще се хареса на почитателите на страховити сюжети, които изваждат на показ крайностите, до които един психопат може да стигне. Историята се разказва от две гледни точки – на маниакален колекционер на пеперуди (прочетена с гласа на Момчил Степанов) и на негова жертва – млада жена, която само по чудо може да се спаси от ужаса на капана, в който е попаднала. Нейната смразяваща изповед ще чуете благодарение на наратора Христина Ибришимова. Е, стиска ли ти да разбереш какво ще се случи?

 

“Невинните” от Дейвид Балдачи

…ще те държи в напрежение и ще те изненада с куп обрати в продължение на цели 13 часа! Всепризнат майстор на заплетените сюжети и създател на харизматични герои, в тази книга Балдачи ни среща с един наемен убиец. Той е повикан от правителството на САЩ, за да изпълни изключително важна, но наглед не толкова сложна поръчка. Роби обаче знае, че когато залогът е особено висок, обикновено нищо не е така просто, колкото изглежда. Затова той прави немислимото – доверява се на интуицията си и буквално в последния момент отказва да изпълни убийството. Една жена остава жива, но какво ще последва от това? Още по-сложно ще стане, когато в сюжета се намеси и четиринайсетгодишната Джули, останала сирак след брутално убийство. Впусни се в историята с гласа на Павел Владимиров и няма да съжаляваш нито за миг.

 

“Накарай ме” от Лий Чайлд

…е поредната напрегната история, в която Джак Ричър ще мине и през ада, за да въздаде справедливост. Този път той се оказва въвлечен в разследване, което ще го отведе до престъпните гета на Лос Анджелис, Сан Франциско и Чикаго и дори в нефизическите измерения на киберпространството. И всичко това се стоварва на главата му, защото любопитството на разследващия е твърде голямо, за да подмине едно мистериозно изчезване. Чавдар Монов ще е твой спътник в този вълнуващ и страшно динамичен трилър. Единствената ни препоръка към теб е да внимаваш да не си изтървеш спирката, докато слушаш!

 

“До дъно” от Анна Пеева

…е аудиосериал, който вече сме ти препоръчвали, но не можем да устоим на изкушението да го направим пак! През сюжета с всички негови обрати и завои ще те преведе гласът на актьора Калин Врачански. Той ще ни запознае с Петър – следовател, който е стигнал истинското дъно в личен и професионален план. На ръба на отчаянието той обаче избира да се бори, защото отговорността да запази живота на дъщеря си е твърде голяма. Обичта на родителя е способна да те изкара и от най-тъмното кътче, да ти даде сили да постигнеш и невъзможното.

Сега „Аз чета“ и Storytel ти дават възможност да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 800 български и 50 000 английски заглавия. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!

Снимка: Pexels

Вижте още:

Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 детски книги
Storytel представя: 5 съвременни български автори
Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора
Storytel представя: 5 сборника с разкази
Storytel представя: 5 суперхита от любии автори
Storytel представя: 5 супер забавни книги за по-добро настроение
Storytel предстaвя: 5 книги за по-успешна 2020 г.

Аз чета повече със Storytel: „Падение и спасение“ от Весела Тотева
Аз чета повече със Storytel: „Сливовиц“ от Кетрина Хапсали
Аз чета повече със Storytel: „Четиринайсет ванилии и половина“ от Катя Антонова
Аз чета повече със Storytel: „Коледни вулнения в света на мотовете“ от Радостина Николова
Аз чета повече със Storytel: „Уличният котарак Боб“ от Джеймс Боуен
Аз чета повече със Storytel: „Извън редовете. Романът на Яна Язова“ от Боряна Дукова