fb
Не пропускайтеПанаирът

„Аз чета“ препоръчва: Любовни романи

4 мин.

Неотдавна проведохме тематичната ни Седмица на романтичната литература, по време на която ви представихме най-хубавите съвременни любовни романи и поредици, които сме чели, както и любимите ни авторки в жанра. По случай Пролетния базар на книгата ви споделяме още няколко препоръки, които да имате предвид, когато посещавате щандовете на издателствата.

 

„Жената на поета“ (изд. „Софтпрес“) от Дженифър Лам

Наталия Гончарова е съпругата на великия руски поет и писател Александър Пушкин. Книгата разказва за живота й още от младо момиче – от срещата й с Пушкин, през техния брак, до живота й след смъртта му. Реакциите към Гончарова са предимно негативни, защото всички я обвиняват за гибелта на съпруха й, пострадал при дуел с нейния любовник. Дали Жорд Дантес действително е имал афера с Наталия? В романа ще прочетете художествено пресъзданените проучвания на авторката по въпроса. Нравите от епохата на Имперска Русия също са много интересни и изпълнен с интриги, всички в угода на Негово Величество – Царя.

 

deveti noemvri„Девети ноември“ (изд. „Ибис“) от Колийн Хувър

Това е последният издаден на български език роман от авторката, но ако все още не сте чели нищо на Хувър – каквото и да изберете, няма да сбъркате. Фалън и Бен се срещат на девети ноември и химията помежду им мигновена. Те си дават обещание винаги да се срещат на този ден в продължение на пет години, като в промъждутъка няма да поддържат връзка. Причината – Фалън заминава и двамата не виждат смисъл да се отдават на чувствата си, при положение че тя е на прага на новото начало. Сюжетът се разгръща и поема в съвсем неочаквана посока, докато младите влюбени намерят своето щастие. Пътят им през тези пет години е осеян с тайни, неочаквани удари от съдбата и време, през което тя трябва да израснат.

 

 

„Твоята перфектна година“ (изд. „Емас“) от Шарлоте Лукас

Все още е сред най-хубавите книги, които имахме възможността да прочетем през 2018 година. История за обратите на съдбата, която предвещава неочакван и трагичен край за едни, но за други е приготвила прекрасни изненади, стига само да посмеят да направят крачка в правилната посока. Пътищата на главните герои се пресичат по неочакван начин. Един тефтер с указания за цялата календарна година, написан от Хана за болния й приятел, попада у привидно щастливия Йонатан и преобръща света му. Хана също ще намери отново радостта след трагедията, която я е сполетяла. Много красива и позитивна книга, която със сигурност ще ви накара да погледнете на живота си с други и очи и ще ви вдъхнови да сграбчите всяка една възможност, която имате, да се борите, да пробвате нови и различни неща. Защото живеем само веднъж и сме длъжни да се борим за щастието си.

 

 

glasat-na-lyubovta-ibis„Гласът на любовта“ (изд. „Ибис“) от Мия Шеридан

По-различна любовна история. Арчър е ням, отшелник и аутсайдер, който живее в родния си град Пелион. Когато е бил на седем години, го е сполетяла жестока трагедия, която го е оставила без глас. Оттогава той води изолирано съществуване. Бри пристига в малкото градче, за да търси спокойствие, но намира много повече. От момента, в който вижда Арчър, тя е привлечена към него. Двамата се влюбват бавно и постепенно. Наред с романтичната история, на заден план се разплита интригата относно миналото на Арчър и мистерията какво се е случило с него и родителите му, когато е бил дете. Напрежението се трупа бавно и постепенно, докато достигне своята кулминация. Любовта между Арчър и Бри е красива и нежна, а също така ни показва как да се научим да обичаме, без да зависим от човека до нас.

 

Ако искате да разгледате списъка ни с покупки за Пролетния базар на книгата 2018, погледнете тук. Вижте и препоръките ни за съвременна прозабългарска литература и трилъри.

Можете да вземете всяка от тези книги с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]