fb
НовиниПо света

Челси Клинтън пуска поредица от детски книги през есента

1 мин.
Снимка: Getty images

Челси Клинтън ще издаде поредица от детски книги през есента, предаде Асошиейтед прес. От Philomel Books обявиха, че Клинтън има нова картинна история, озаглавена „Добре дошли в Клуба за големи деца: Какво трябва да знае всеки по-голям брат и сестра!“, която идва на 13 септември. Книгата е илюстрирана от Таня де Регил.

Дъщерята на Бил и Хилари Клинтън ще се изяви и като издател на поредица от нехудожествена литература със съвети за опазването на животните. Книгите са предназначени за деца на възраст между 6 и 9 години.

„Добре дошли в Клуба на големите деца“ е отражение на разговорите, които съм водила с моите, а и с толкова много други малчугани за това какво означава да има бебе в семейството“, споделя Челси Клинтън, която е майка на три деца.

Поредицата Save The ще започне през септември с три книги: Save the… Elephants на Сара Л. Томпсън, Save the… Tigers на Кристин Тейлър-Бътлър и Save the… Whale Sharks на Анита Санчес. В първите три книги различни автори дават съвети на децата за опазването на слоновете, тигрите и китовите акули.

Челси Клинтън вече издаде две книги за младите читатели – „Това е вашият свят: Информирайте се, вдъхновявайте се и действайте“ и „Тя упорстваше: 13 американки, променили света“.