fb
БългарияНовини

Нарине Абгарян пристига в България през септември

1 мин.

Арменската писателка Нарине Абгарян ще гостува в България през септември, съобщават издателите й от „Лабиринт“. По случай пристигането й у нас те ще публикуват нов неин роман, като все още текат преговори с авторката кой точно да бъде той.

Абгарян бързо се превърна в любимо име на родната публика. Първата й преведена на български творба „Три ябълки паднаха от небето“ (2016) с месеци не слизаше от класациите на книжарниците за най-продавани заглавия, а успехът й беше повторен от „Хората, които са винаги с мен“ (2017) и „Манюня“ (2017).


Нарине Абгарян
е родена на 14 януари 1971 г. в град Берд, Армения. През 1994 г. решава да продължи обучението си в Ереванския държавен лингвистичен университет в Москва. Там среща съпруга си, с когото са изключително влюбени и до ден днешен. Двамата имат син.

Авторка е на пет романа, четири повести и един сборник с разкази в традициите на магическия реализъм. Историите й разказват за случки от живота на сплотените селски общности и представляват завръщане към арменските й корени.

Повече за живота на Нарине Абгарян можете да научите тук. Не пропускайте и ревютата ни за „Три ябълки паднаха от небето“ тук и тук, за „Хората, които са винаги с мен“ тук и тук и за „Манюня“.