fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 3 ноември 2018 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

 „Задната къща. Дневникът на Ане Франк” от Ане Франк

Издава: „Ciela
Дата на публикуване: 29 октомври 2018 г.
Превод: Мария Енчева
Редакция: Милена Братованова
Адаптация на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: В пълната и нецензурирана версия на „Задната къща. Дневникът на Ане Франк“ Ане отваря прозореца към собственото си израстване, семейството си, първата любов, сексуалността, глада и не губи надежда въпреки лишенията и страха от надвисналата смърт. Настоящият преработен от Мирям Преслер и одобрен от Фондация „Ане Франк“ текст е с една четвърт по-обемен от досегашната версия и представя много по-задълбочен поглед върху света на едно смело момиче, което умее да вижда красотата и в най-тъмните си мигове. „Задната къща. Дневникът на Ане Франк“ е историята на всеки тийнейджър… в условия, които малко тийнейджъри познават.

„Ватиканът“ от Жозе Родригеш душ Сантуш

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 30 октомври 2018 г.
Превод: Дарина Миланова
Редакция: Димитрина Ковалакова
Дизайн на корицата: Георги Станков

За книгата: Томаш Нороня изследва важни археологически находки в некропола под базиликата „Свети Петър“. Португалският учен обаче трябва да прекъсне работата си, защото самият глава на Католическата църква иска да се срещне с него. Папата му споделя секретна информация: Ватиканът е бил ограбен. Той му възлага задачата да разбере кой е откраднал важни документи, уличаващи висши духовни лица в огромни финансови злоупотреби. С помощта на създадената от папата одиторска комисия Томаш бавно разплита мрежата от скандални измамнически схеми и парични машинации. За негово огромно учудване, те се простират извън границите на Ватикана и недвусмислено сочат към политическия елит.

„Никога повече“ от  Колийн Хувър

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 30 октомври 2018 г.
Превод: Надя Баева
Редакция: Преслава Колева
Дизайн на корицата: Кремена Петрова

За книгата: Животът на Лили не е бил лесен, но това никога не я е спирало да се бори за онова, което иска. Тя е изминала дълъг път от малкия град в Мейн, където е израснала – завършила е колеж, преместила се е да живее в Бостън и е започнала собствен бизнес с магазин за цветя. И когато между нея и страхотния неврохирург Райл Кинкейд започват да прехвърчат искри, всичко в живота ѝ вече изглежда твърде хубаво, за да е истина. Райл е самоуверен, упорит и може би малко арогантен. Но също така е и блестящ лекар и определено е увлечен по Лили. И докато тя е изцяло погълната от новата си връзка, мислите ѝ продължават да се връщат към нейната първа любов и детството ѝ, изпълнено с домашно насилие.

„Трите тайни града“ от Матю Райли

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 29 октомври 2018 г.
Превод: Венцислав Божилов
Редакция: Иван Тотоманов
Дизайн на корицата: Студио „Мегахром“

За книгата: Когато спечелва Големите игри, Джак Уест Младши хвърля четирите легендарни царства в хаос. Свят със своя история, правила и затвори. Сега тъмните сили са по петите на Джак… по най-безмилостен начин. Начин, който достига до нашия свят… експлозивно. Краят на всички неща устремно наближава и Джак трябва да открие Трите тайни града, невероятните изгубени градове от легендите. Задачата е невъзможна, но Джак трябва да я изпълни, докато е преследван… от най-големите ловци в историята.

„Амалфийското крайбрежие, Неапол и Южна Италия“, National Geographic

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 29 октомври 2018 г.
Превод: Десислава Недялкова
Редакция: Надя Калъчева
Адаптация на корицата: Ваня Димитровска

За книгата: Всеки ден експертите на National Geographic пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите“ – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с най-новия пътеводител, където ще откриете предложения за незабравими изживявания като гмуркане по Амалфийското крайбрежие и разходки из остров Капри и вулкана Етна, споделени идеи на фотографите, авторите и изследователите на National Geographic, както и на местни експерти за популярни места и заведения, практически съвети и много други.

„Решение за милиони“ от Робърт Ролих

Издава: „AMG Publishing“
Дата на публикуване: 31 октомври 2018 г.
Превод: Лилия Попова
Редакция: Русанка Одринска
Дизайн на корицата: AMG Publishing

За книгата: „Решение за милиони“ е за хора, които вече печелят прилична сума пари и искат значително да увеличат нетната им стойност, като започнат да инвестират или като променят начина си на инвестиране. Тази книга е за хора, които високо ценят времето си и искат да бъдат 100% убедени, че са се погрижили за финансовата си сигурност и че инвестираните пари работят усилено за самите тях, а не за финансовата индустрия.

„Рядък модел“ от Том Ханкс

Издава: „Colibri“
Дата на публикуване: 2 ноември 2018 г.
Превод: Надя Баева
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: „Рядък модел“ е сборник от 17 чудесни разказа на двукратния носител на „Оскар“ Том Ханкс, доказателство, че талантът му на разказвач се равнява на актьорския.  От посвещението става ясно, че насърчението за писане е дошло от Нора Ефрон, с която той си сътрудничи в романтичната комедия от 1993 г. „Безсъници в Сиатъл“. Обединяваща нишка в сборника са пишещите машини. Ханкс е страстен колекционер и притежава над 150, но не е написал разказите си на тях. При все голямото разнообразие от теми и герои, общото е чувството за хумор, носталгия по простотата в живота – не само по отношение на предметите на бита, но и на искрените, ясни отношения между хората.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.