fb
Storytel представя...Специални

Storytel представя: От Христо Стоичков до сър Майкъл Кейн – нови и интригуващи биографии

5 мин.
Advertorial

Богата пaлитра от нови заглавия, интересни биографии, приключенски истории и бестселъри ни предложи юни. Силвия Лулчева и Ники Илиев застанаха зад микрофона за “Ледник” от Камила Лекберг, Орлин Павлов се превъплъти в Елтън Джон, Деян Донков ни разказа една по-различна приказка за възрастни от Владимир Тодоров. Доближаваме се и до британските величия сър Майкъл Кейн и Дейвид Боуи, а от родна земя предстои нещо вълнуващо от Христо Стоичков. Вижте историите, които изпъкнаха през месец юни в Storytel.

“Атаката на К2” от Йоанна Худи и Анджей Баргел
Разказвач: Виктор Танев, Димитър Живков

Да предизвикаш себе си, да не оставяш нищо на случайността, да следваш порива към себеразвитие и завладяване на нови територии. Полският алпинист и скиор Анджей Баргел е поредният смел авантюрист, който изумява не само любителите на алпинизма и зимните спортове, но и целия свят. Той не просто изкачва смъртоносния връх К2 без допълнителен кислород, но след това се спуска надолу върху ските си. Слушайте неговия разказ “Атаката на К2″ на живo, предаден за Storytel от снежните склонове на Планината на планините.

“Ледник”  от Камила Лекберг и Александър Карим
Разказвач: Силвия Лулчева, Ники Илиев

Една от горещите новини за Storytel през годината до момента е специално написаният аудиороман “Ледник” от Камила Лекберг и Александър Карим и премиерата му сред заглавията на Storytel Original. Романтичният трилър ни вълнува със силата на човешките трепети и привидната невъзможност на споделяне на тези емоции, поради доминирането на смъртоносен вирус. Завладяващата история може да чуете вече в Storytel с кадифения глас на Силвия Лулчева, в акомпанимент на актьора и режисьор Ники Илиев.

Бъдеще” на Дмитрий Глуховски
Разказвач: Момчил Степанов

Любимият глас на Момчил Степанов ни превежда през един далечен, мрачен, но и доста близък до реалността свят от бъдещето. Романът “Бъдеще” на Дмитрий Глуховски е написан с голям замах, изследва дълбоки човешки копнежи и безспорно вълнува със сюжетната си линия. “Има спомени, които не могат да помръкнат изобщо, колкото и време да мине. Всеки съхранява събития от миналото си, които винаги са готови да се появят пред мисления поглед толкова ясно и ярко, сякаш са се случили вчера.” Запознайте се с “вчера” и “утре” на Глуховски в Storytel.

“Трябваше да взривим проклетите врати… и други житейски уроци” от Майкъл Кейн
Разказвач: Павел Владимиров

Мъдростта и опитът на легендата сър Майкъл Кейн, събрана на едно място. Шеговитото заглавие “Трябваше да взривим проклетите врати… и други житейски уроци” напълно отговаря на духовитата натура на актьора, в комбинация с прословутия британски хумор. Биографията на уважавания и многократно награждаван виртуоз в драматургията може да слушате вече в Storytel с гласа на Павел Владимиров.

“В служба на злото” от Робърт Галбрейт
Разказвач: Чавдар Монов

Още един интригуващ детективски роман от Робърт Галбрейт вече е в Storytel. “В служба на злото” е третата част от мистериозната поредица за частния детектив Корморан Страйк, който има нелеката задача да разрешава заплетени случаи. Поредицата на Робърт Галбрейт е поставена в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ и „Съндей Таймс“. Впуснете се в една мрачна история с блестящ сюжет с гласа на Чавдар Монов в Storytel.

“Елегия за Боуи” от Евгений Дайнов                
Разказвач: Виктор Танев                                                                                                                                          

“Не зная накъде съм се запътил от тук нататък, но мога да обещая, че никога няма да бъда скучен“ – Дейвид Боуи. Няма човек, който да оспори изпълнението на обещанието, дадено от британската легенда. Ярък, авангарден, с талант от друга галактика, артист с главно “А”, Дейвин Боуи остави много вдъхновение, легенди за скандалния си живот, и храна за размисъл върху същността и истинността на личността. Слушайте “Елегия за Боуи” в Storytel.

“Христо Сточков. Историята” от Владимир Памуков  
Разказвач: Виктор Танев, Христо Стоичков

„Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но аз реших да опитам.” – Това споделя Христо Стоичков за предизвикателството да ни допусне в най-личните си спомени, емоции, мачове и преживявания пред спортния журналист Владимир Памуков. Oчаквайте през юли в Storytel.

“Пумпал” от Владислав Тодоров
Разказвач: Деян Донков

“Пумпал” е брутална приказка, в която смешното спъва страшното, иронията разваля магиите, абсурдът добива желязна логика, а езикът издевателства с чудото на творението, наречено човек. Действието безогледно ни захвърля в незнайното бъдеще, в предела на човешката история, където в утробата на мрака се крие щастливият край. В Storytel тази приказка разказва Деян Донков.

„Storytel представя“ е рубриката, в която всеки месец ще ви разказваме за най-новите заглавия, които можете да откриете в платформата за аудиокниги. Oще над 200 000 истории на български и английски ви очакват в Storytel.

Storytel представя: Наум Шопов-внук разказва историята на дядо си и още нови заглавия
Storytel представя: Орлин Павлов се превъплъщава в сър Елтън Джон и още нови заглавия в Storytel
Storytel представя: Светът на Илън Мъск, принцеса Даяна, агент Ванилия и още нови аудиокниги
Storytel представя: 5 аудиосериала, които можеш да чуеш още сега
Storytel представя: 5 любими книжни класики
Storytel представя: 5 криминални книги
Storytel представя: 5 суперхита от любими автори
Storytel представя: 5 супер забавни книги за по-добро настроение
Storytel представя: 5 книги, прочетени от автора
Storytel представя: 5 книги от съвременни български автори
Storytel представя: 5 детски книги