fb
Ревюта

„Умножение без уморение“ помага на децата да се забавляват, докато учат

1 мин.

„Умножение без уморение“ (изд. „Точица“) на Зорница Христова и илюстраторката Миглена Папазова е насочено към децата на възраст над 8 години, които се изправят пред предизвикателствата на умножението. Благодарение на закачливите римувани текстове, последвани от забавни примери и упражнения за умножение с всяко от числата от 0 до 10, те имат възможност да усвоят лесно, почти неусетно и с удоволствие важно математическо действие като умножението.

Няма спор, че е жизненоважно да можеш да сметнеш главите на 2 лами х 3 глави, когато тръгнеш да спасяваш принцесата! Или дали ще ви стигнат за закуска 8 кули х 3 палачинки!

„Умножение без уморение“ говори на езика на децата и привлича интереса им с нестандартно представяне на занимания, обичайно възприемани от тях като отегчителни. Зорница и Миглена използват силата на римите, илюстрациите и хумора, за да направят математиката лесноразбираема. Книгата е идеалното помагало за родителите, които търсят начин да подпомогнат децата си в ученето, като избегнат досадното зубрене на таблицата за умножение.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.