fb
Новини

Валентина Стоева от Фондация „Детски книги“ гостува на Читалище.то

1 мин.

Само два дни преди затваряне на линиите за гласуване за Националната награда „Бисерче вълшебно“ Валентина Стоева  председател на Фондация „Детски книги“, ще гостува на Читалище.то, за да разкаже за шестото издание на наградата и съпътстващите я кампании. Като съучредител на просветното сдружение тя е поканена в поредицата „Истории от Читалището“, в която се представят ярки личности от читалищната общност.

На 13 април от 19 ч. гостите на срещата ще имат възможност да се запознаят с бъдещите проекти на фондацията, както и да научат за най-новите тенденции в детското книгоиздаване, представени на Международния панаир на детската книга в Болоня, който екипът на фондацията посети за трети път в края на март тази година. Родители, учители, библиотекари и всички, които се интересуват от насърчаване на любовта към книгите у децата, са добре дошли, за да получат отговор на въпросите, които ги вълнуват.

Валентина Стоева е основателка на фондация „Детски книги“ и сайта „Детски книги“, който е част от медийното семейство на „Аз чета“. Носителка е на званията „Посланик на библиотеките“ и „Рицар на книгата“. Част от инициативите, с които се занимава, са кампанията „Читателска щафета“ и  Националната награда „Бисерче вълшебно“. Участва активно в различни форуми, семинари и лекции, посветени на развиване на детската грамотност.

“Истории от Читалище.то” с Валентина Стоева ви очакват на 13 април, петък, от 19 ч. в клуба на Читалище.то на ул. „Лавеле“/“Лом“ 11 (зад централата на „УниКредит Булбанк“).

Вход за събитието – 4 лева