fb
БългарияНовини

Включи се с видео в кампанията #ПътувамБезПаспорт

2 мин.

Издателство ICU стартира кампанията #ПътувамБезПаспорт, която заменя географските пътешествия с тези на въображението чрез книгите. Български и чуждестранни автори на семейното издателство, хора от екипа, както и всеки почитател на четенето, са поканени да заснемат кратко видео, в което да отговорят на въпроса: “Коя е книгата, която те е отвела най-далеч?”.

Кампанията цели да стимулира креативността на читателите и да ни припомни, че за някои от най-вълнуващите пътешествия не е нужен паспорт – интересната книга също е начин да прекосяваме граници. Споделете своята книга, отвела ви най-далеч – която и да е тя, когато и да сте я прочели. Акцентът на инициативата не са книгите, издадени от ICU, а споделеното изживяване от четенето.

“Може да звучи парадоксално, но точно сега му е времето да пътуваме – всички ние, които обогатяваме дните си с книги. Нима има по-голяма свобода на придвижване във времето и пространството, във въображението ни, от тази, която ни дава една добра история? Сутринта се събудих с едно изречение от любимия Керуак – „because there was nowhere to go but everywhere“. Това „навсякъде“ днес ни е подарък”, казва Невена Дишлиева-Кръстева от издателство ICU.

Видеата могат да се изпращат на електронната поща на издателството: [email protected], а ако читателите ги споделят от личните си профили, могат да използват хаштаг #ПътувамБезПаспорт. За предпочитане е да са снимани вертикално, с дължина 2-3 минути. Личният ви смартфон е напълно достатъчен. Финалът на кампанията ще зависи от преустановяването на извънредното положение. Освен споделянето на изпратените видеа в социалните мрежи, след края на кампанията ще бъде направено и общо видео с кадри от всички споделени книжни пътешествия. То ще бъде публикувано на сайта и в каналите на издателство ICU в социалните мрежи.

E, коя е книгата, която ви е отвела най-далеч?

Снимка: ICU, картина на Ерна Ангелова