fb
Книги и киноСпециални

Филмират „От Космоса с любов“ от Станислава Чуринскиене

1 мин.

Ot Kosmosa s liubov - Stanislava ChurinskieneРоманът „От Космоса с любов“ на Станислава Чуринскиене ще бъде филмиран. Работата по адаптацията вече е започнала, съобщи самата авторка във Facebook. Продуцент на лентата ще бъде Гергана Стайкова от „Менклипс“.

„Все още сме на ниво предварителна подготовка – в момента се оглеждаме за режисьор и сценарист, най-вероятно ще търсим и външни „скрипт докторс“ за сценария“, каза за „Аз чета“ Чуринскиене.

За цялостната реализация на филма ще бъдат търсени средства по програмите на Националния филмов център и програма „Творческа Европа“.

Според Чуринскиене най-добър вариант за ролята на порастналата Ангелина би била Параскева Джукелова. „Гледала съм я в роли на жена, преживяла немислимото и продължила много над нивото „ежедневно оцеляване“, казва писателката. Станислава е обсъдила и цялостното излъчване на героинята Лора с продуцента Гергана Стайкова и на образа на майката във филма най-вероятно ще бъде придаден и малко хумор.

„Като млада Лора е красива, неудовлетворена от скромното си работническо ежедневие и търси убежище във фантазии за грандиозност, величие и специална мисия. Доста е абсурдна, затова ми се струва, че Мария Силвестър би изглеждала чудесно в ролята“, споделя Чуринскиене.

„От Космоса с любов“ разказва историята на Лора и Ангелина, майка и дъщеря, и техните езотерични скитания в началото на българския Преход. Романът излезе в края на 2013 година като част от колекция „Гравитация“ под селекцията на Христо Блажев.