fb
БългарияНовини

Френскоезични автори ще гостуват на седмия „Софийски международен литературен фестивал“

1 мин.

Френскоезични автори от различни  държави ще бъдат гости на седмия Софийски международен литературен фестивал“. 

Фестивалът ще се проведе от 9 до 15 декември в Мраморното фоайе на НДК, а по същото време в НДК ще бъде и 47-мото издание на „Софийския международен панаир на книгата“.

Международната програма на фестивала тази година е посветена на френскоезичната литература и нейното многообразие, което в значителна степен идва от писатели, за които френският език не е майчин. Това обичайно са автори от бивши колонии или такива, които избират да пишат на този език. Сред гостите на фестивала ще бъдат Анна Мои, Самира Негруш, Жан-Марк Тюрин, Бернар Коман, Дени Терио, Армел Жоб, Жан Портанте, Франсоа-Анри Дезерабл, Аксиния Михайлова и Елица Георгиева.

Повече информация за фестивала и участниците в него може да откриете тук.  

Седмото издание на Софийския международен литературен фестивал и 47-ия Международен панаир на книгата се организират от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерството на културата на България и Столична община. Събитията се провеждат в партньорство с Международната организация на франкофонията, Френски институт, Посолство на Швейцария в България и са част от Културния календар на Столична община за 2019 г.